Opskrift: Tatar som på Lumskebugten
Verdens vildeste tatarmad komponeret af legendariske Erwin Lauterbach

0 0
Opskrift: Tatar som på Lumskebugten

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 skive rugbrød m/ smør
150 g tatar
1 skive røget laks
10 flotte rejer
2 tsk. lakserogn
1 kvist dild

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Dette er med garanti den vildeste tatarmad, du endnu ikke har smagt! Råt oksekød, røget laks, rejer, lakserogn og dild…

Det lyder måske som en fuldkommen sindssyg blanding af råvarer, men realiteten er, at netop denne afart af en tatarmad smager SINDSSYGT GODT!

Spicy Twists frokostredaktør har fået tatarmadden serveret to gange på en af Københavns fineste restauranter, Lumskebugten, som ligger vis-à-vis A.P. Møllers gamle hovedsæde på Esplanaden ved Københavns havn. Amalienborg ligger en rutineret spytklat derfra, så somme tider kan man være heldig at se kongeskibet Dannebrog ligge for anker derude på det blanke vand.

Ingredienser

Antal personer:
1 skive rugbrød m/ smør
150 g tatar
1 skive røget laks
10 flotte rejer
2 tsk. lakserogn
1 kvist dild

Sådan gør du

1
Færdig

Anbring brødet midt på din pæneste tallerken

2
Færdig

Fordel tataren på brødet og lidt ned over siderne

3
Færdig

Rul en skive laks og læg på langs af tatarmadden

4
Færdig

Sæt 10 flotte rejer overskrævs på lakserullen

5
Færdig

Drys lakserogn over rejerne

6
Færdig

Læg en kvist dild øverst og servér straks

Mere om vores opskrift

I Lumskebugtens køkken huserer den legendariske kok Erwin Lauterbach, som er kendt for at fremtrylle smagsmæssige kunstværker af sæsonens ypperste råvarer. I mange år hed hans restauranter af samme grund Saison.

Om det er Lumskebugtens beliggenhed ved vandet, der har inspireret Lauterbach til den eventyrlige tatarmad, vides ikke. Men kompositionen består som sagt af det fineste tatarkød OG alt godt fra havet! Surf’n’turf, som de ville sige i Australien, hvor en vis Mary Donaldson blev født.

En tatarmad som på Lumskebugten komponeres i 6 enkle, men formfuldendte satser:

  1. Et stykke friskbagt rugbrød smøres med et tyndt lag smør
  2. Herpå spredes et generøst lag magert hakket oksekød af bedste kvalitet
  3. En skive røget laks (gerne fra Daniel Letz!) rulles og anbringes på langs
  4. 10 store, flotte rejer lægges overskrævs på laksrullen
  5. Et par teskefulde lakserogn drysses nonchalant over rejerne
  6. Øverst anbringes en lille kvist dild som kronen på værket

Som det forhåbentlig fremgår både på og mellem linjerne, vil Lumskebugtens tatarmad KUN smage godt, hvis du knalder sparegrisen og indkøber de allerbedste råvarer. Her er ingen rå løg og tårefremkaldende peberrod til at camouflere, at der er sparet på kvaliteten.

Bemærk, at både laks, rejer og rogn er let salte i smagen. Derfor anbefaler vi at droppe salt på tatarmaden – et enkelt vrid fra peberkværnen er tilstrækkeligt. Und dig selv at nyde den sart smagende komposition uden alt for mange udenoms forstyrrelser.

Dog vil et glas kølig riesling eller pinot noir næppe tage pippet fra den kongelige spise.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill
forrige
Opskrift: Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill
Jerk chicken - spicy kylling fra Jamaica
næste
Opskrift: Jerk chicken – spicy kylling fra Jamaica
Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill
forrige
Opskrift: Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill
Jerk chicken - spicy kylling fra Jamaica
næste
Opskrift: Jerk chicken – spicy kylling fra Jamaica

Tilføj Din Kommentar