Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
- og et drys purløg

0 0
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g røget lam, tynde skiver
4 æg
0.25 tsk. salt, peber
15 g smør
1 bdt. purløg

En lækker nyhed til påskefrokosten

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En ægte dansk påskefrokost er indhyllet i lige så mange traditioner som julefrokosten. Til påske vil vi have lam og æg – og påskeæg til dessert.

Æggene kunne for eksempel være disse lækre hårdkogte æg fyldt med en creme med røget ørred. Eller nogle skønne karrysild med en god, gammeldaws æggesalat og karse på toppen.

Men hvad med lammet? Man serverer jo ikke langtidsstegt lammekølle til en påskefrokost, vel?

Her er en indlysende idé: Gå til din lokale slagter og bestil et antal skiver røget lam. Bestil i god tid, for hvis slagteren ikke har røget lam, skal han have tid til at hente det hjem.

Det er ikke de store mængder røget lam, du skal bruge pr. frokostgæst. Beregn 50-75 gram pr. næse (eller mund).

En skive knasende hjemmebagt rugbrød med et par skiver røget lam, røræg og et drys purløg er genialt smørrebrød til påskefrokosten. Det kræver dog gæster, der kan lide lam – for man er ikke i tvivl om, hvilket dyr det røgede lam stammer fra.

Et glas kold øl og en duggende snaps egner sig fortrinligt til en rugbrødsmad med røget lam og røræg.

Ingredienser

Antal personer:
250 g røget lam, tynde skiver
4 æg
0.25 tsk. salt, peber
15 g smør
1 bdt. purløg
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag det røgede lam ud af køleskabet en halv time, inden det skal spises

2
Færdig

Pisk æggene med salt og peber – smelt smørret på en pande ved middelvarme

3
Færdig

Hæld æggemassen ned til smørret og vent, til det underste lag stivner - må ikke blive brunt

4
Færdig

Brug en træpaletkniv til at skrabe æg ind mod midten af panden, til alt er gult og næsten størknet

5
Færdig

Servér røræg straks, mens æggene endnu er lidt fugtige og glinsende

6
Færdig

Giv et ordentlig drys fintklippet purløg til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Udbenet lammekølle på grill
forrige
Opskrift: Udbenet lammekølle på grill
Opskrift: Thailandsk svinekød i rød karry
næste
Opskrift: Thailandsk svinekød i rød karry
Opskrift: Udbenet lammekølle på grill
forrige
Opskrift: Udbenet lammekølle på grill
Opskrift: Thailandsk svinekød i rød karry
næste
Opskrift: Thailandsk svinekød i rød karry

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here