Ingredienser
-
250 g røget lam, tynde skiver
-
4 æg
-
0.25 tsk. salt, peber
-
15 g smør
-
1 bdt. purløg
Et par ord om vores opskrift
En ægte dansk påskefrokost er indhyllet i lige så mange traditioner som julefrokosten. Til påske vil vi have lam og æg – og påskeæg til dessert.
Æggene kunne for eksempel være disse lækre hårdkogte æg fyldt med en creme med røget ørred. Eller nogle skønne karrysild med en god, gammeldaws æggesalat og karse på toppen.
Men hvad med lammet? Man serverer jo ikke langtidsstegt lammekølle til en påskefrokost, vel?
Her er en indlysende idé: Gå til din lokale slagter og bestil et antal skiver røget lam. Bestil i god tid, for hvis slagteren ikke har røget lam, skal han have tid til at hente det hjem.
Det er ikke de store mængder røget lam, du skal bruge pr. frokostgæst. Beregn 50-75 gram pr. næse (eller mund).
En skive knasende hjemmebagt rugbrød med et par skiver røget lam, røræg og et drys purløg er genialt smørrebrød til påskefrokosten. Det kræver dog gæster, der kan lide lam – for man er ikke i tvivl om, hvilket dyr det røgede lam stammer fra.
Et glas kold øl og en duggende snaps egner sig fortrinligt til en rugbrødsmad med røget lam og røræg.
Ingredienser
250 g røget lam, tynde skiver | |
4 æg | |
0.25 tsk. salt, peber | |
15 g smør | |
1 bdt. purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag det røgede lam ud af køleskabet en halv time, inden det skal spises |
2
Færdig
|
Pisk æggene med salt og peber – smelt smørret på en pande ved middelvarme |
3
Færdig
|
Hæld æggemassen ned til smørret og vent, til det underste lag stivner - må ikke blive brunt |
4
Færdig
|
Brug en træpaletkniv til at skrabe æg ind mod midten af panden, til alt er gult og næsten størknet |
5
Færdig
|
Servér røræg straks, mens æggene endnu er lidt fugtige og glinsende |
6
Færdig
|
Giv et ordentlig drys fintklippet purløg til |