Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
- à la Hanne Holm

0 0
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Marineret oksekød
400 g hakket oksekød
30 g ingefær, revet
3 fed hvidløg, revet
10 blade thaibasilikum, finthakket
3 spsk. fiskesovs
3 spsk. olie
1 spsk. sort chilipasta
1 tsk. sambal oelek
Friske hele chilier, som du lyster
Desuden
1 glaskål
2 rødløg
Thaibasilikum

Prøv hakket oksekød på en ny og spændende måde

Tilhører:
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Marineret oksekød

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Det var to kogebøger af den nu afdøde dansk-thailandske kok Hanne Holm, der i sin tid satte Spicy Twist i gang med det ildsprudlende, aromatiske thaikøkken. Med pædagogiske opskrifter og smukke billeder satte Hanne Holm tusindvis af danskere på sporet af den autentiske smag af thaimad.

En af de vigtige pointer er, at du er nødt til at købe de rigtige thailandske råvarer. Til denne opskrift skal du blandt andet have fat i fiskesovs, sort chilipasta og ikke mindst thaibasilikum. Thaibasilikum smager meget mere eksotisk og jungleagtigt end europæisk basilikum, så du kan kun lave retten med thaibasilikum.

Opskriften er en lettere tilpasset udgave af Hanne Holms “Oksekød med chili og basilikum” fra den skønne kogebog “Mit thaikøkken”.

Et par væsentlige ændringer i forhold til Hanne Holms udgangspunkt er, at de milde, sprøde bambusskud er byttet ud med den milde, sprøde glaskål (klimaet!), og at mængden af fedtstof er halveret (vægten!). Der er også mindre kød og mere grønt i retten (sundheden!).

Opskriften er desuden forsimplet lidt, så den er endnu lettere at overskue.

I Thailand er denne ret en temmelig stærk sag, men du bestemmer jo selv, hvor mange friske chilier du putter i. Lad under alle omstændigheder være med at hakke chilierne i stykker, med mindre du er meget hærdet. Bare rolig, styrken i de små doser sort chilipasta og sambal oelek er stille & rolig.

Når det hakkede oksekød (eller tyndt skåret oksefilet) har marineret i krydderierne i 1 time, skal det steges i mindre portioner ad gangen sammen med stave af glaskål og tynde både af rødløg. Du må endelig ikke hælde det hele i wokken eller på panden på én gang, for så begynder det at koge i stedet for at stege.

Servér denne smagsfyldte thailandske “kødsovs” med ris eller nudler. Eller med blomkålsris som på billedet. Og måske en nævefuld Singha Beer…?

Ingredienser

Antal personer:
Marineret oksekød
400 g hakket oksekød
30 g ingefær, revet
3 fed hvidløg, revet
10 blade thaibasilikum, finthakket
3 spsk. fiskesovs
3 spsk. olie
1 spsk. sort chilipasta
1 tsk. sambal oelek
Friske hele chilier, som du lyster
Desuden
1 glaskål
2 rødløg
Thaibasilikum
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Bland alle ingredienser til marineret oksekød og lad trække 1 time eller meget mere

2
Færdig

Skær glaskål i stave og rødløg i tynde både - og bland med det marinerede kød

3
Færdig

Steg kød & grøntsager i mindre portioner i en wok eller på en hed sliplet-pande - kødet skal stege, ikke koge

4
Færdig

Tilføj mere olie om nødvendigt og smag til med fiskesovs og evt. sukker

5
Færdig

Servér med thaibasilikum samt ris eller nudler

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
forrige
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
Opskrift: Panforte - toscansk frugtkage
næste
Opskrift: Panforte – toscansk frugtkage
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
forrige
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
Opskrift: Panforte - toscansk frugtkage
næste
Opskrift: Panforte – toscansk frugtkage

Tilføj Din Kommentar