Opskrift: Stegte ris thai-style
med grøntsager og thailandsk chilisovs

0 0
Opskrift: Stegte ris thai-style

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Stegte ris
400 g kogte ris (gerne basmati eller jasmin)
2 spsk. hvidløg, finthakket
2 spsk. ingefær, finthakket
6 spsk. solsikkekerneolie
2 stængler blegselleri, skåret på tværs
2 gulerødder, i tynde stave
1 rødløg, skåret i tynde både
1 håndfuld spidskål, groft snittet
Limebåde
Koriander
Prik nam pla
6 spsk. fiskesauce
3 spsk. limesaft
0.5 hakket chili
1 fed knust hvidløg
1 tsk. rørsukker

Stegte ris på panden med danske grøntsager

Tilhører:
  • Stærk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Stegte ris

  • Prik nam pla

Et par ord om vores opskrift

Del

Sawadee kap… Åh, luk øjnene og tænk på thailandsk mad. Har du prøvet at få serveret en omgang rygende varm fried rice (flai lai) ved et gadekøkken i Bangkok…? SÅ er ferien for alvor begyndt.

Thaimutter står ved sin brændefyrede wok og tryller med ris, sære grøntsager, et skvæt dit og et drys dat – og bang, så er den klar. Smagen og duften er himmelsk og overdøver helt alle de osende biler og tuctuc’er. Men hov, hvor var hendes opskrift? Hvad puttede hun i?

Ofte bestiller du rejer, blæksprutte, kylling, svinekød eller omelet i dine stegte ris. Men du kan også sagtens få en vegetarversion og få et nystegt kyllingelår ved siden af.

Det er vegetaropskriften, vi her prøver at rekonstruere. Bare med danske grøntsager. Så kan du eventuelt selv tilføje æg, kød eller fisk bagefter.

Vi undlader at krydre de stegte ris og serverer i stedet den autentiske thailandske chilisovs, prik nam pla, til – som en slags asiatisk salt & peber. Du kan bare fjerne chiliens kerner og hvide hinder, hvis du ønsker en mildere version.

Opskrift på thailandsk prik nam pla

 

Ingredienser

Antal personer:
Stegte ris
400 g kogte ris (gerne basmati eller jasmin)
2 spsk. hvidløg, finthakket
2 spsk. ingefær, finthakket
6 spsk. solsikkekerneolie
2 stængler blegselleri, skåret på tværs
2 gulerødder, i tynde stave
1 rødløg, skåret i tynde både
1 håndfuld spidskål, groft snittet
Limebåde
Koriander
Prik nam pla
6 spsk. fiskesauce
3 spsk. limesaft
0.5 hakket chili
1 fed knust hvidløg
1 tsk. rørsukker
3 fra 29 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg ingefær og hvidløg i olien ved svag varme nogle minutter, uden at det tager farve

2
Færdig

Skru op for varmen og tilsæt risene

3
Færdig

Steg, til risene begynder at blive blanke og sprøde

4
Færdig

Tilsæt grøntsagerne og steg med, til de begynder at blive let blanke

5
Færdig

Servér rygende varm med limebåde og frisk koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: En sovset medisterpølse
forrige
Opskrift: En sovset medisterpølse
Opskrift: Supernem pizzasovs
næste
Opskrift: Supernem pizzasovs
Opskrift: En sovset medisterpølse
forrige
Opskrift: En sovset medisterpølse
Opskrift: Supernem pizzasovs
næste
Opskrift: Supernem pizzasovs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here