Ingredienser
-
8 havtaskekæber
-
30 g frisk ingefær
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. fiskesovs
-
2 spsk. limesaft
-
0.5 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
3 spsk. olie
-
Frisk koriander
-
Fennikel/æblesalat
-
0.5 fennikel, ultratyndt skåret
-
1 æble, tyndt skåret
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 spsk. pastis (Pernod/Richard)
-
1 spsk. rørsukker
Et par ord om vores opskrift
Havtaskekæber er i samme eksklusive liga som søtunge og hummer. Hvis du virkelig vil forkæle dine gæster med en delikat fiskeforret, går du aldrig galt i byen med et par havtaskekæber til hver.
Heldigvis er havtaskekæber lette at have med at gøre. På den ene side sidder en hinde, som er lige til at hive af med tommel- og pegefinger. Det tager få sekunder, men er vigtigt, da hinderne ved opvarmning bliver seje som elastikker.
På pande og på grill er stegetiden for havtaskekæber 2 minutter på hver side. Giv dem endelig ikke mere, ellers bliver de gummiagtige i konsistensen.
Vi foreslår en let og frisk anretning, hvor havtaskekæberne smøres ind i ingefær og hvidløg, steges i lidt olie og overhældes med en blanding af fiskesovs, lime, sukker og (en anelse) chili. Det smager som på en bedre thailandsk restaurant og er lynhurtigt at lave.
Som tilbehør til havtaskekæberne smager en salat af tyndt skåret fennikel og æble, vendt i citron, sukker og lidt pastis, fantastisk. Sprødt og frisk.
Servér evt. en kurvfuld lune hjemmebagte kuvertflutes til. Og et glas kølig riesling.
Ingredienser
8 havtaskekæber | |
30 g frisk ingefær | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. fiskesovs | |
2 spsk. limesaft | |
0.5 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
3 spsk. olie | |
Frisk koriander | |
Fennikel/æblesalat |
|
0.5 fennikel, ultratyndt skåret | |
1 æble, tyndt skåret | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 spsk. pastis (Pernod/Richard) | |
1 spsk. rørsukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at blande alle ingredienser til salaten, der gerne må stå og trække lidt |
2
Færdig
|
Befri havtaskekæberne for hinder på den ene side - hiv forsigtigt i hinderne med tommel- og pegefinger, så er de lige til at trække af |
3
Færdig
|
Riv ingefær og hvidløg fint og smør blandingen på havtaskekæberne |
4
Færdig
|
Bland fiskesovs, lime, sukker og chili i en lille skål |
5
Færdig
|
Varm en pande godt op ved ret høj varme og hæld så olien på |
6
Færdig
|
Steg havtaskekæberne 2 minutter på hver side - pyt med, at de hænger lidt fast i panden |
7
Færdig
|
Sluk for varmen og hæld fiskesovsblandingen over havtaskekæberne |
8
Færdig
|
Anret på tallerkener med et drys frisk koriander og fennikel/æblesalat ved siden af |