Ingredienser
-
4 spsk. olivenolie
-
1 kylling
-
Salt, peber
-
2 løg
-
4 fed hvidløg
-
4 stængler blegselleri
-
1 squash
-
1 stor, mild chili
-
3 laurbærblade
-
1 spsk. rosmarin
-
3 dl hvidvin
-
3 dl vand eller kogevand fra bønnerne
-
800 g kogte hvide bønner
-
Bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Der er ingen ende på de lækre retter, de heldige italienere kan fornøje sig med. Ærlig talt, hvis det kun handlede om mad, ville Italien sandsynligvis huse verdens lykkeligste folk.
Køkkenet i det, som mange regner for den smukkeste egn i Italien – Toscana – lever fuldkommen op til omgivelsernes skønhed.
Derfor kan du glæde dig til denne toscanske kylling med hvide bønner og hvidvin. Retten er krydret med laurbær og rosmarin, og i fyldet indgår squash (zucchini på italiensk), blegselleri, løg og hvidløg samt en mild chili.
Kan du få fat i de ægte italienske cannelini-bønner, er det selvfølgelig allermest autentisk. Men bare rolig, selv med almindelige hvide bønner, smager retten grangiveligt som at være hjemme i Toscanas blidt bakkede landskaber på en solbeskinnet sensommeraften.
Du skal bruge små 800 gram hvide bønner. Det svarer til den drænede vægt i tre dåser. Men hvis du vil slippe billigere, mindske klimabelastningen og desuden skaffe dig en god kogelage, køber du en pose billige hvide bønner og tilbereder dem selv:
- Læg 400 g tørre hvide bønner i blød i masser af vand i 10-12 timer
- Kassér udblødningsvandet og hæld frisk vand over bønnerne, så de er dækket med et par cm
- Bring bønnerne i kog, skum vandet og tilsæt 1 spsk. salt og 3 laurbærblade
- Småkog bønnerne 35 minutter under låg og lad dem gerne trække i vandet bagefter
Servér din duftende toscanske kylling af dybe tallerkener og med skeer, så dine medspisere kan få al den skønne væde med. Giv gerne flutes til, fx disse hjemmebagte italienske flutes baseret på ciabattadej.
Ingredienser
4 spsk. olivenolie | |
1 kylling | |
Salt, peber | |
2 løg | |
4 fed hvidløg | |
4 stængler blegselleri | |
1 squash | |
1 stor, mild chili | |
3 laurbærblade | |
1 spsk. rosmarin | |
3 dl hvidvin | |
3 dl vand eller kogevand fra bønnerne | |
800 g kogte hvide bønner | |
Bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i din bedste stegegryde, der har tætsluttende låg |
2
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 stykker og brun godt af på begge sider, måske af et par omgange |
3
Færdig
|
Fisk kyllingen op og krydr med salt og peber |
4
Færdig
|
Steg de grofthakkede grøntsager i gryden med lidt salt og peber, indtil de falder sammen, væden er fordampet, og løgene er blanke - det tager ca. 10 minutter |
5
Færdig
|
Fisk grøntsagerne op, læg kyllingestykkerne i bunden af gryden og hæld laurbær, rosmarin, grøntsager, vin og vand over |
6
Færdig
|
Bring gryden i kog og småkog under tætsluttende låg i 25 minutter |
7
Færdig
|
Hæld de kogte hvide bønner ved og småkog yderligere 20 minutter under låg |
8
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys hakket persille |