Ingredienser
-
200 g sukker
-
200 g blødt smør
-
3 æg
-
200 g hvedemel
-
1 citron, saften
-
2 tsk. natron
-
2 tsk. vaniljesukker
-
0.5 tsk. salt
-
Glasur
-
200 g flormelis
-
0.5 dl vand
-
0.5 dl kokos
-
1 citron, den revne skal
Et par ord om vores opskrift
I gamle dage lavede man kager efter pund til pund-princippet. Det vil sige, at man brugte 1 pund (500 gram) af hver af hovedingredienserne i kagen: 1 pund sukker, 1 pund mel, 1 pund smør… Det var en nem måde at huske opskriften på.
Denne hyggelige gammeldags sandkage er rørt sammen efter samme princip. Blot nøjes vi med 200 gram af henholdsvis sukker, mel og smør. Plus 200 g flormelis til glasuren.
I kagedejen røres saften af en citron. Det gør vi af to årsager: Dels giver det sandkagen en frisk smag og en saftigere krumme. Dels SKAL der noget syrligt i dejen, hvis man bruger natron som hævemiddel. Du kan sagtens erstatte natron med bagepulver, hvis du foretrækker dét.
Som et lille twist i forhold til den klassiske sandkage foreslår vi som sagt at lægge et lag glasur ovenpå, når kagen er kølet lidt af. I glasuren skal citronskal og kokos, og pludselig får den gamle danske kage et pift af de varme lande.
Skal det være ekstra hyggeligt, serverer du en kop let krydret kaffe til.
Ingredienser
200 g sukker | |
200 g blødt smør | |
3 æg | |
200 g hvedemel | |
1 citron, saften | |
2 tsk. natron | |
2 tsk. vaniljesukker | |
0.5 tsk. salt | |
Glasur |
|
200 g flormelis | |
0.5 dl vand | |
0.5 dl kokos | |
1 citron, den revne skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk sukker og smør grundigt sammen |
2
Færdig
|
Pisk æggene i og blive ved med at piske, til massen er helt ensartet, lys og cremet |
3
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i dejen |
4
Færdig
|
Fordel dejen i en bageform, der er foret med bagepapir, og bag sandkagen 40 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Lad sandkagen køle lidt af i formen |
6
Færdig
|
Rør glasuren sammen og fordel på sandkagen |
7
Færdig
|
Servér i tykke skiver |