Opskrift: Den gode gammeldags sandkage
med citron og kokos

0 0
Opskrift: Den gode gammeldags sandkage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g sukker
200 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
1 citron, saften
2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
0.5 tsk. salt
Glasur
200 g flormelis
0.5 dl vand
0.5 dl kokos
1 citron, den revne skal

Saftig sandkage lavet efter pund til pund-metoden

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Glasur

Et par ord om vores opskrift

Del

I gamle dage lavede man kager efter pund til pund-princippet. Det vil sige, at man brugte 1 pund (500 gram) af hver af hovedingredienserne i kagen: 1 pund sukker, 1 pund mel, 1 pund smør… Det var en nem måde at huske opskriften på.

Denne hyggelige gammeldags sandkage er rørt sammen efter samme princip. Blot nøjes vi med 200 gram af henholdsvis sukker, mel og smør. Plus 200 g flormelis til glasuren.

I kagedejen røres saften af en citron. Det gør vi af to årsager: Dels giver det sandkagen en frisk smag og en saftigere krumme. Dels SKAL der noget syrligt i dejen, hvis man bruger natron som hævemiddel. Du kan sagtens erstatte natron med bagepulver, hvis du foretrækker dét.

Som et lille twist i forhold til den klassiske sandkage foreslår vi som sagt at lægge et lag glasur ovenpå, når kagen er kølet lidt af. I glasuren skal citronskal og kokos, og pludselig får den gamle danske kage et pift af de varme lande.

Skal det være ekstra hyggeligt, serverer du en kop let krydret kaffe til.

Ingredienser

Antal personer:
200 g sukker
200 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
1 citron, saften
2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
0.5 tsk. salt
Glasur
200 g flormelis
0.5 dl vand
0.5 dl kokos
1 citron, den revne skal
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk sukker og smør grundigt sammen

2
Færdig

Pisk æggene i og blive ved med at piske, til massen er helt ensartet, lys og cremet

3
Færdig

Rør de øvrige ingredienser i dejen

4
Færdig

Fordel dejen i en bageform, der er foret med bagepapir, og bag sandkagen 40 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn

5
Færdig

Lad sandkagen køle lidt af i formen

6
Færdig

Rør glasuren sammen og fordel på sandkagen

7
Færdig

Servér i tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Toscansk kylling med hvide bønner
forrige
Opskrift: Toscansk kylling med hvide bønner
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
næste
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
Opskrift: Toscansk kylling med hvide bønner
forrige
Opskrift: Toscansk kylling med hvide bønner
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
næste
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail

Tilføj Din Kommentar