Ingredienser
-
2 spsk. kakaopulver
-
5 tsk. sukker
-
4 kardemommekapsler, de knuste korn
-
4 spsk. vand
-
0.5 l mælk
Et par ord om vores opskrift
Er der noget hyggeligere end en kop varm kakao efter en tur ude i det isnende danske vinterhalvår? Heldigvis tager det højst 10 minutter, så kan du servere den perfekte kakao.
Hvis du påtænker at piske flødeskum og servere oven på kakaoen, er det unødvendigt at bruge en fed mælk som sødmælk i drikken. Minimælk eller letmælk kan sagtens gøre det, og du vil stadig føle, at du nyder en kop kakao, sådan som den virkelig skal smage.
Vi supplerer med en smule vand, fordi det er nemmere at piske kakaopulveret ud i. Kakaopulver har en tendens til at klumpe, når du hælder en masse mælk over det.
Det hyggelige bagekrydderi kardemomme giver lige kakaoen det ekstra lille pift, som minder om gamle dage. Du kan sagtens undvære det – eller bruge vanilje i stedet – men kardemomme kan altså noget særligt.
Skal din varme kakao serveres ved en festlig lejlighed, får du måske endda lyst til at forkæle gæsterne med fødselsdagsboller, kringle eller flødekarameller til.
Ingredienser
2 spsk. kakaopulver | |
5 tsk. sukker | |
4 kardemommekapsler, de knuste korn | |
4 spsk. vand | |
0.5 l mælk |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør kakao, sukker og kardemomme sammen i en gryde |
2
Færdig
|
Pisk vandet i, så pulveret bliver opløst |
3
Færdig
|
Pisk mælken i |
4
Færdig
|
Varm kakaoen op, til den ryger kraftigt, men ikke koger |