Opskrift: Gode, gammeldags fødselsdagsboller
med kærnemælk og kardemomme

0 0
Opskrift: Gode, gammeldags fødselsdagsboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g blødt smør
1 æg
8 kardemommekapsler, de knuste korn
2 spsk. sukker
0.5 tsk. salt
50 g gær
2.5 dl kærnemælk
550 g hvedemel
1 æg, sammenpisket

Præcis sådan skal fødselsdagsboller smage

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Et rigtigt dansk fødselsdagsbord skal omfatte kakao, kaffe, lagkage, – og et stort fad bløde, duftende fødselsdagsboller, naturligvis.

Når du lukker øjnene og tænker på fødselsdagsboller, ved du præcis, hvordan de skal se ud, hvordan de dufter, og hvordan de smager. Og præcis sådan er disse fødselsdagsboller. Det er som at være barn igen.

Vi synes, bollerne smager bedst, hvis du selv knuser kardemommen til dejen. Men du kan også bruge 1-2 tsk. kardemommepulver i stedet. Men kardemomme er altså et must i rigtige fødselsdagsboller!

Alt smager godt på disse gammeldags fødselsdagsboller: Et tykt lag smør, syltetøj, honning, en lækker skæreost, en skive rullepølse…

Ingredienser

Antal personer:
100 g blødt smør
1 æg
8 kardemommekapsler, de knuste korn
2 spsk. sukker
0.5 tsk. salt
50 g gær
2.5 dl kærnemælk
550 g hvedemel
1 æg, sammenpisket

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk smør, æg og krydderier grundigt sammen

2
Færdig

Rør gær ud i kærnemælken - brug evt. fingrene

3
Færdig

Hæld begge dele sammen og ælt melet i

4
Færdig

Lad dejen hæve 30 minutter

5
Færdig

Form dejen til 12-16 boller (undlad at ælte mere)

6
Færdig

Lad efterhæve 30 minutter på en bageplade med bagepapir

7
Færdig

Pensl bollerne med sammenpisket æg

8
Færdig

Bag 15-18 minutter i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Autentisk og nem pasta med kødsovs
forrige
Opskrift: Autentisk og nem pasta med kødsovs
Opskrift: Whisky Sour - på den nemme måde
næste
Opskrift: Whisky Sour – på den nemme måde
Opskrift: Autentisk og nem pasta med kødsovs
forrige
Opskrift: Autentisk og nem pasta med kødsovs
Opskrift: Whisky Sour - på den nemme måde
næste
Opskrift: Whisky Sour – på den nemme måde

Tilføj Din Kommentar