Ingredienser
-
100 g blødt smør
-
1 æg
-
8 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 spsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
50 g gær
-
2.5 dl kærnemælk
-
550 g hvedemel
-
1 æg, sammenpisket
Et par ord om vores opskrift
Et rigtigt dansk fødselsdagsbord skal omfatte kakao, kaffe, lagkage, – og et stort fad bløde, duftende fødselsdagsboller, naturligvis.
Når du lukker øjnene og tænker på fødselsdagsboller, ved du præcis, hvordan de skal se ud, hvordan de dufter, og hvordan de smager. Og præcis sådan er disse fødselsdagsboller. Det er som at være barn igen.
Vi synes, bollerne smager bedst, hvis du selv knuser kardemommen til dejen. Men du kan også bruge 1-2 tsk. kardemommepulver i stedet. Men kardemomme er altså et must i rigtige fødselsdagsboller!
Alt smager godt på disse gammeldags fødselsdagsboller: Et tykt lag smør, syltetøj, honning, en lækker skæreost, en skive rullepølse…
Ingredienser
100 g blødt smør | |
1 æg | |
8 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 spsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
50 g gær | |
2.5 dl kærnemælk | |
550 g hvedemel | |
1 æg, sammenpisket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk smør, æg og krydderier grundigt sammen |
2
Færdig
|
Rør gær ud i kærnemælken - brug evt. fingrene |
3
Færdig
|
Hæld begge dele sammen og ælt melet i |
4
Færdig
|
Lad dejen hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Form dejen til 12-16 boller (undlad at ælte mere) |
6
Færdig
|
Lad efterhæve 30 minutter på en bageplade med bagepapir |
7
Færdig
|
Pensl bollerne med sammenpisket æg |
8
Færdig
|
Bag 15-18 minutter i en 225 grader varm ovn |