Ingredienser
-
"Sushi"-ris
-
3 dl ris
-
4.5 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
2 spsk. riseddike
-
1 tsk. sukker
-
Fyld
-
200 g rå tun
-
8 kammuslinger
-
200 g cherrytomater
-
200 g sukkerærter
-
2 æbler
-
0.5 spidskål
-
3 gulerødder
-
Wasabi-dressing
-
1 dl soya
-
5 spsk. olie
-
2 spsk. riseddike
-
4 tsk. wasabi (pulver)
-
2 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Poké bowl blev opfundet af fiskere fra Hawaii, der snittede de irreelle lunser af deres friskfangede tun og blæksprutter og spiste dem med det forhåndenværende tilbehør. Poké bowl udtales påukæi båull, og poké betyder at skære eller snitte.
For alle, der holder af traditionel japansk sushi, vil poké bowl være et hit. Især med denne opskrift på en fræk wasabi-dressing, der både indeholder soya og den skønne, japanske peberrod (wasabi). Sushien smager derfor stort set, som den plejer. Den helt store forskel på den japanske og den hawaiianske udgave bliver nu, at sushien ikke er rullet, og at du får lidt flere grøntsager med på tallerkenen. Men det gør vel ikke noget?
Vi har brugt rå tun og rå kammuslinger, men du kan naturligvis bruge al slags fisk, der er god nok til at spise rå. Laks og slethvar, for eksempel. Vi har i øvrigt en anden opskrift på Poke bowl med laks og gomadressing, hvis du vil prøve en helt anden type dressing.
Også grøntsagerne kan du variere i en uendelighed. Alt, hvad der kan spises råt og med pinde, er ok. I asiatiske butikker kan du købe wasabi som pulver, men hvis du kun har wasabi på tube, så brug dog endelig det. 3-4 cm wasabi-pasta på tube svarer til det kvantum pulver, der angives her i opskriften.
Denne mængde poké bowl vil snildt række til 8 personer til forret eller 4 personer til hovedret. Spis gerne med pinde, hvis du kan finde ud af det – så spiser du langsommere, og det er som bekendt sundere.
Ingredienser
"Sushi"-ris |
|
3 dl ris | |
4.5 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
2 spsk. riseddike | |
1 tsk. sukker | |
Fyld |
|
200 g rå tun | |
8 kammuslinger | |
200 g cherrytomater | |
200 g sukkerærter | |
2 æbler | |
0.5 spidskål | |
3 gulerødder | |
Wasabi-dressing |
|
1 dl soya | |
5 spsk. olie | |
2 spsk. riseddike | |
4 tsk. wasabi (pulver) | |
2 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg |
2
Færdig
|
Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris - afkøl |
3
Færdig
|
Skær tun og kammuslinger i tynde skiver og grøntsagerne i mundrette bidder eller på mandolinjern |
4
Færdig
|
Rør dressingen sammen |
5
Færdig
|
Anret hver poké bowl med ris underst, fyld ovenpå og dressing i en skål ved siden af |