Ingredienser
-
25 g gær
-
1.5 dl mælk
-
1 æg
-
75 g blødt smør
-
4 spsk. sukker
-
2 tsk. vaniljesukker
-
6 kardemommekapsler, de knuste korn
-
400 g mel
-
Fyld
-
100 g marcipan
-
75 g blødt smør
-
75 g sukker
-
1 spsk. mel
-
50 g sukat
-
50 g rosiner
-
Pynt
-
1 æg
-
25 g mandler
-
1 spsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Er der snart fødselsdag i familien, blandt vennerne eller på arbejdet? Så skulle du glæde fødselaren med denne gammeldags kringle med marcipan og andet lækkert, sødt snask.
Dejen er lidt bedre end i andre gode kringler. Der er nemlig både vanilje og kardemomme i – faktisk er det næsten den samme dej, som vi bruger til kanelsnegle. Ideen er, at ‘brødet’ skal være lige så sjovt at spise som fyldet.
Hvis du ikke ved, hvordan man former en kringle, så kig på billedet. Det er pærelet og tager dig højst 20 sekunder.
Bryder du dig ikke om sukat, eller har du ikke sukat i huset, så fortvivl ej: Du kan bare fordoble mængden af rosiner. Det gør bestemt ikke kringlen ringere.
Herfra skal blot lyde: Hjerteligt til lykke med dagen! Kagen kringler du…
Ingredienser
25 g gær | |
1.5 dl mælk | |
1 æg | |
75 g blødt smør | |
4 spsk. sukker | |
2 tsk. vaniljesukker | |
6 kardemommekapsler, de knuste korn | |
400 g mel | |
Fyld |
|
100 g marcipan | |
75 g blødt smør | |
75 g sukker | |
1 spsk. mel | |
50 g sukat | |
50 g rosiner | |
Pynt |
|
1 æg | |
25 g mandler | |
1 spsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i mælken |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i, gerne med elpisker |
3
Færdig
|
Ælt mel i, til du har en smidig dej |
4
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 30 minutter |
5
Færdig
|
Imens laver du fyld: Pisk marcipan, smør, sukker og mel sammen - rør sukat og rosiner i bagefter |
6
Færdig
|
Lav en 90 cm lang pølse af dejen og rul ud til 15 cm bredde |
7
Færdig
|
Fordel fyldet på midten af dejen og rul den sammen til en pølse igen |
8
Færdig
|
Form pølsen til en kringle og giv den et lille tryk, så den bliver let flad |
9
Færdig
|
Pensl med piskede æg, drys med grofthakkede mandler og sukker |
10
Færdig
|
Bag 18-20 minutter i en 200 grader varm ovn |