• Forside
  • Kage
  • Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle

Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
med marcipan, sukat og rosiner

0 0
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
1.5 dl mælk
1 æg
75 g blødt smør
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 kardemommekapsler, de knuste korn
400 g mel
Fyld
100 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
1 spsk. mel
50 g sukat
50 g rosiner
Pynt
1 æg
25 g mandler
1 spsk. sukker

Danmarks bedste kringle med masser af sødt snask i

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Fyld

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Er der snart fødselsdag i familien, blandt vennerne eller på arbejdet? Så skulle du glæde fødselaren med denne gammeldags kringle med marcipan og andet lækkert, sødt snask.

Dejen er lidt bedre end i andre gode kringler. Der er nemlig både vanilje og kardemomme i – faktisk er det næsten den samme dej, som vi bruger til kanelsnegle. Ideen er, at ‘brødet’ skal være lige så sjovt at spise som fyldet.

Hvis du ikke ved, hvordan man former en kringle, så kig på billedet. Det er pærelet og tager dig højst 20 sekunder.

Bryder du dig ikke om sukat, eller har du ikke sukat i huset, så fortvivl ej: Du kan bare fordoble mængden af rosiner. Det gør bestemt ikke kringlen ringere.

Herfra skal blot lyde: Hjerteligt til lykke med dagen! Kagen kringler du…

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
1.5 dl mælk
1 æg
75 g blødt smør
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 kardemommekapsler, de knuste korn
400 g mel
Fyld
100 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
1 spsk. mel
50 g sukat
50 g rosiner
Pynt
1 æg
25 g mandler
1 spsk. sukker
2 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i mælken

2
Færdig

Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i, gerne med elpisker

3
Færdig

Ælt mel i, til du har en smidig dej

4
Færdig

Lad dejen hæve lunt og tildækket 30 minutter

5
Færdig

Imens laver du fyld: Pisk marcipan, smør, sukker og mel sammen - rør sukat og rosiner i bagefter

6
Færdig

Lav en 90 cm lang pølse af dejen og rul ud til 15 cm bredde

7
Færdig

Fordel fyldet på midten af dejen og rul den sammen til en pølse igen

8
Færdig

Form pølsen til en kringle og giv den et lille tryk, så den bliver let flad

9
Færdig

Pensl med piskede æg, drys med grofthakkede mandler og sukker

10
Færdig

Bag 18-20 minutter i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sambal oelek - indonesisk chilipasta
forrige
Opskrift: Sambal oelek – indonesisk chilipasta
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
næste
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
Opskrift: Sambal oelek - indonesisk chilipasta
forrige
Opskrift: Sambal oelek – indonesisk chilipasta
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
næste
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften

Tilføj Din Kommentar