Opskrift: Vegansk bouillon
med grøntsager og allehånde

0 0
Opskrift: Vegansk bouillon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 løg
1 gulerod
1 persillerod
10 laurbærblade
10 peberkorn
10 korn allehånde
1 spsk. salt
1 l vand, kogende

Allround grøntsagsbouillon, som får dine gryderetter til at smage af noget

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Somme tider kræver det en god, kraftig bouillon, hvis maden skal smage af noget. Bevares, med krydderurter og krydderier kommer man et langt stykke hen ad vejen, men den let salte, umami-agtige smag, som en bouillonterning tilfører, kommer hurtigt til at mangle.

Selvfølgelig kan du altid købe en pakke grøntsagsbouillon, men har du tjekket, hvor mange E-numre der er i industrifremstillet bouillon? Uha-uha.

Heldigvis er det pærelet at lave sin egen veganske bouillon. Lidt løg og rodfrugter, nogle krydderier, en sjat vand og en halv times kogning. Værsgo, så står du med en bouillon, der smager meget bedre end den færdigkøbte. Og er uendeligt meget sundere.

Bouillonen er med vilje ret salt. Det betyder, at du kan bruge din veganske bouillon i gryderetter og andre steder uden at tilføre mere salt. Hvis du foretrækker en mindre salt bouillon, kan du enten tilføre et par deciliter ekstra vand – eller bruge mindre salt.

I denne hjemmelavede grøntsagsbouillon har vi brugt løg, gulerod og persillerod. Du kan også bruge hvidløg, selleri, pastinak, fennikel, porre og andre grøntsager, der afgiver smag. Rødbeder og kartofler er for smagsneutrale til at give mening her.

Hvis du er glad for bouillon i maden, så lav gerne en større portion ad gangen. Bouillonen kan sagtens gemmes en uge i køleskab eller fryses ned til senere brug.

Vegansk grøntsagsbouillon smager fantastisk i vegansk kartoffelsuppe. I øvrigt kan du blende grøntsagerne, som du koger bouillonen på, sammen med lidt af suppen – så har du en hurtig, lækker og billig grøntsagsmos. Det er rendyrket Stop Madspild.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 løg
1 gulerod
1 persillerod
10 laurbærblade
10 peberkorn
10 korn allehånde
1 spsk. salt
1 l vand, kogende
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op og steg grøntsagerne, der er skåret i grove stykker, 10 minutter ved lav varme - de må ikke tage farve

2
Færdig

Tilsæt krydderier og kogende vand og småkog under låg i 30 minutter

3
Færdig

Si bouillonen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Saftige kanelsnurrer
forrige
Opskrift: Saftige kanelsnurrer
Opskrift: Risotto med rejer
næste
Opskrift: Risotto med rejer
Opskrift: Saftige kanelsnurrer
forrige
Opskrift: Saftige kanelsnurrer
Opskrift: Risotto med rejer
næste
Opskrift: Risotto med rejer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here