Opskrift: Risotto med rejer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
350 g risottoris (fx Arborio)
1.5 dl hvidvin
1 liter kogende vand
20 kæmperejer
1 citron, skallen
0.5 bdt. koriander
25 g smør
50 g parmesan, revet
1.5 tsk. salt
Peber

Opskrift: Risotto med rejer

- koriander og citronskal

Skøn italiensk ret med et strejf af Fjernøsten

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er meget muligt, at pasta og pizza er Italiens mest berømte og elskede bidrag til verdensgastronomien. Men, scusi, risotto er altså en mindst lige så lækker ret, ofte langt mere raffineret og med utallige variationsmuligheder.

At vi ikke spiser mere risotto, end vi rent faktisk gør, skyldes nok, at retten ufortjent har fået ry for at være besværlig at lave. Intet kan være mere forkert. Risotto kan laves ret nemt og hurtigt af enhver med en slip-let-pande og en træspatel…

… Især hvis du bruger denne – ikke så kendte – metode, hvor al væden hældes over risene på én gang. Den mere kendte fremgangsmåde er at tilsætte væden lidt ad gangen og røre kraftigt, mens væden fordamper; det ER faktisk lidt besværligt.

Apropos væde, så vælger mange at bruge en form for bouillon. Her på Spicy Twist foretrækker vi vand – for bedre at kunne smage de gode Arborio-ris, der bruges i retten, samt smørret, parmesanen og dagens særlige smagsgiver (det kan for eksempel være svampe eller fennikel).

Dagens særlige smagsgivere er: Kæmperejer (tigerrejer), citronskal og koriander. Kombinationen af rejer og koriander giver risottoen et ganske let strejf det fjerne Østen – men uden at sætte den luksuøse italienske fornemmelse over styr.

Mængden af ris og otto rækker til 6 forretter, alternativt 4 hovedretter. Risotto spises ofte, som den er – gerne med et køligt glas hvidvin til – men du kan naturligvis altid servere den i selskab med en ukompliceret Italiensk tomatsalat.

Bonusinfo: I Italien spiser man også risotto (uden rejer) som tilbehør til kraftige kødretter i stedet for fx pasta eller kartofler. Det er kraftig kost, skulle vi hilse at sige.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Steg skalotteløg og hvidløg blanke i olien på en slip-let-pande

2
Færdig

Tilsæt ris og steg ved højere temperatur, til risene er meget varme

3
Færdig

Tilsæt hvidvin og steg, til vinen er fordampet

4
Færdig

Hæld det kogende vand over og småkog 25 minutter, til væden er fordampet og risene er al dente

5
Færdig

Rør evt. i risene nogle gange undervejs, så de ikke brænder på - især de sidste 10 minutter

6
Færdig

Risene skal have opsuget stort set al væde, men stadig være fugtige - måske skal du skrue lidt op eller ned for blusset de sidste 5-10 minutter

7
Færdig

Imens risottoen bobler, forbereder du tilbehøret: Rejerne koges 1 minut, koriander hakkes, og citronskal rives

8
Færdig

Når væden er fordampet, tager du panden af ilden og rører rejer, citronskal, smør, parmesan, salt og peber i - læg låg på panden og lad retten stå og samle sig i 5 minutter

9
Færdig

Pynt med lidt citronskal og korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Vegansk bouillon
forrige
Opskrift: Vegansk bouillon
Opskrift: Thailandsk avocadosalat
næste
Opskrift: Thailandsk avocadosalat
Opskrift: Vegansk bouillon
forrige
Opskrift: Vegansk bouillon
Opskrift: Thailandsk avocadosalat
næste
Opskrift: Thailandsk avocadosalat

Tilføj Din Kommentar