Ingredienser
-
Dej
-
0.5 dl mælk
-
20 g gær
-
1 æg
-
6 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 tsk. vaniljesukker
-
4 spsk. sukker
-
40 g blødt smør
-
275 g mel
-
Fyld
-
100 g smør
-
100 g brun farin
-
1 spsk. kanel
-
10 g ingefær, revet
-
Pensling
-
1 æg, pisket
Et par ord om vores opskrift
Svenskerne er mindst lige så glade for deres kanelbullar, som vi danskere er for vores kanelsnegle. Men hvad er forskellen egentlig?
Dejen og fyldet (remoncen) i kanelbullar og kanelsnegle kan for så vidt være det samme. I Sverige er der lige så mange afarter af opskrifter på kanelbullar, som der er på kanelsnegle i Danmark. Men en afgørende forskel er, at svenskerne drysser deres bullar med perlesukker (eller helt undlader sukkerstads på toppen), mens vi danskere smører glasur på vores snegle.
I de senere år er kanelsnurrer blevet populære rundt omkring i de små, danske hjem. Og kanelsnurrer har netop ikke glasur på toppen, men er blot penslet med æg for at blive pænt blanke. Kanelsnurrer er derfor nok det nærmeste, vi kommer på kanelbullar.
Vi har lavet en fræk fortolkning af kanelsnurrer, hvor der både er kanel, kardemomme og ingefær i. Det smakar jävligt gott!
Som navnet antyder, skal dejen snurres for at få sin særlige form. Hvordan gør man dét? Meyers geniale bagermestre har opfundet en smart teknik, som en halvt svensk, halvt dansk pige har lavet en lille video til. Må vi præsentere Frk. Kræsen (med tak for lån): https://www.frokenkraesen.com/opskrift-svenske-kanelsnegle-snurre-perfekt/
Bemærk: Vores dej er blødere end den, der demonstreres i videoen. Det gør den lidt sværere at sno, men til gengæld bliver de færdige kanelsnurrer mere snaskede og wienerbrødsagtige.
Ingredienser
Dej |
|
0.5 dl mælk | |
20 g gær | |
1 æg | |
6 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 tsk. vaniljesukker | |
4 spsk. sukker | |
40 g blødt smør | |
275 g mel | |
Fyld |
|
100 g smør | |
100 g brun farin | |
1 spsk. kanel | |
10 g ingefær, revet | |
Pensling |
|
1 æg, pisket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i mælken |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i |
3
Færdig
|
Ælt melet i, til du har en smidig dej |
4
Færdig
|
Rul dejen ud til en plade på 20 x 30 cm |
5
Færdig
|
Rør fyldet sammen og fordel ud over dejen |
6
Færdig
|
Fold dejpladen sammen i 3 lag (som du folder et A4-ark) |
7
Færdig
|
Rul dejpladen ud, så den bliver 5 cm højere og bredere |
8
Færdig
|
Skær i 10-12 aflange strimler |
9
Færdig
|
Grib hver strimmel i begge ender og sno den nogle gange |
10
Færdig
|
Sno strimlen løst rundt om pege- og langefinger |
11
Færdig
|
Hiv enden af strimlen hen over snoningerne og klem fast mellem de to fingre |
12
Færdig
|
Træk fingrene til dig, så enden ligger inde midt i kanelsnurren |
13
Færdig
|
Placér hver kanelsnurre på bagepapir med snoningerne nedad |
14
Færdig
|
Lad hæve 30 minutter et lunt sted |
15
Færdig
|
Pensl kanelsnurrerne med pisket æg |
16
Færdig
|
Bag 12 minutter midt i en 225 grader varm ovn |