Opskrift: Saftige kanelsnurrer
med kardemomme og ingefær

0 0
Opskrift: Saftige kanelsnurrer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
0.5 dl mælk
20 g gær
1 æg
6 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
40 g blødt smør
275 g mel
Fyld
100 g smør
100 g brun farin
1 spsk. kanel
10 g ingefær, revet
Pensling
1 æg, pisket

Fræk fordanskning af de svenske kanelbullar - smakar jävligt gott

Ingredienser

  • Dej

  • Fyld

  • Pensling

Et par ord om vores opskrift

Del

Svenskerne er mindst lige så glade for deres kanelbullar, som vi danskere er for vores kanelsnegle. Men hvad er forskellen egentlig?

Dejen og fyldet (remoncen) i kanelbullar og kanelsnegle kan for så vidt være det samme. I Sverige er der lige så mange afarter af opskrifter på kanelbullar, som der er på kanelsnegle i Danmark. Men en afgørende forskel er, at svenskerne drysser deres bullar med perlesukker (eller helt undlader sukkerstads på toppen), mens vi danskere smører glasur på vores snegle.

I de senere år er kanelsnurrer blevet populære rundt omkring i de små, danske hjem. Og kanelsnurrer har netop ikke glasur på toppen, men er blot penslet med æg for at blive pænt blanke. Kanelsnurrer er derfor nok det nærmeste, vi kommer på kanelbullar.

Vi har lavet en fræk fortolkning af kanelsnurrer, hvor der både er kanel, kardemomme og ingefær i. Det smakar jävligt gott!

Som navnet antyder, skal dejen snurres for at få sin særlige form. Hvordan gør man dét? Meyers geniale bagermestre har opfundet en smart teknik, som en halvt svensk, halvt dansk pige har lavet en lille video til. Må vi præsentere Frk. Kræsen (med tak for lån): https://www.frokenkraesen.com/opskrift-svenske-kanelsnegle-snurre-perfekt/

Bemærk: Vores dej er blødere end den, der demonstreres i videoen. Det gør den lidt sværere at sno, men til gengæld bliver de færdige kanelsnurrer mere snaskede og wienerbrødsagtige.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
0.5 dl mælk
20 g gær
1 æg
6 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
40 g blødt smør
275 g mel
Fyld
100 g smør
100 g brun farin
1 spsk. kanel
10 g ingefær, revet
Pensling
1 æg, pisket
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i mælken

2
Færdig

Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i

3
Færdig

Ælt melet i, til du har en smidig dej

4
Færdig

Rul dejen ud til en plade på 20 x 30 cm

5
Færdig

Rør fyldet sammen og fordel ud over dejen

6
Færdig

Fold dejpladen sammen i 3 lag (som du folder et A4-ark)

7
Færdig

Rul dejpladen ud, så den bliver 5 cm højere og bredere

8
Færdig

Skær i 10-12 aflange strimler

9
Færdig

Grib hver strimmel i begge ender og sno den nogle gange

10
Færdig

Sno strimlen løst rundt om pege- og langefinger

11
Færdig

Hiv enden af strimlen hen over snoningerne og klem fast mellem de to fingre

12
Færdig

Træk fingrene til dig, så enden ligger inde midt i kanelsnurren

13
Færdig

Placér hver kanelsnurre på bagepapir med snoningerne nedad

14
Færdig

Lad hæve 30 minutter et lunt sted

15
Færdig

Pensl kanelsnurrerne med pisket æg

16
Færdig

Bag 12 minutter midt i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sund vegansk kartoffelsuppe
forrige
Opskrift: Sund vegansk kartoffelsuppe
Opskrift: Vegansk bouillon
næste
Opskrift: Vegansk bouillon
Opskrift: Sund vegansk kartoffelsuppe
forrige
Opskrift: Sund vegansk kartoffelsuppe
Opskrift: Vegansk bouillon
næste
Opskrift: Vegansk bouillon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here