Opskrift: Sund vegansk kartoffelsuppe
med fennikel og hvidløgsknas

0 0
Opskrift: Sund vegansk kartoffelsuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 stort løg
1 fennikel
1 kg bagekartofler
1 tsk. timian
1 l vegansk bouillon
Persille til drys
Hvidløgsknas
2 spsk. olie
1 hvidløg
0.25 tsk. fint salt

Cremet og lækker kartoffelsuppe med det skønneste knas

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Hvidløgsknas

Et par ord om vores opskrift

Del

Traditionelt har man lavet kartoffelsuppe med piskefløde og drysset sprødstegt bacon over. På den måde opnår man en cremet suppet med et let salt knas på toppen.

Den gode nyhed er, at du kan opnå en fuldkommen lige så tyk, cremet og smagfuld suppe uden fløde – og at sprødstegt hvidløg tilsmagt med lidt salt giver et mindst lige så effektivt knas som bacon. Bare 100 gange sundere!

Du kan selvfølgelig altid koge suppen på en færdigkøbt grøntsagsbouillon. Men det allerbedste (og sundeste) resultat får du ved selv at koge din egen veganske bouillon med løg, rodfrugter, allehånde, laurbærblade, salt og peber.

Mange opskrifter på kartoffelsuppe kombinerer kartoflerne med porre. Det smager skam også vidunderligt. Men du skulle nu alligevel prøve med fennikel i stedet for porre. Smagen er stadig mild og blid – og med et raffineret sus fra det italienske køkken.

Du undrer dig måske over, at der til hvidløgsknas skal bruges et helt hvidløg. Men det smager simpelt hen så godt, at der bliver spist meget mere, end du tror. Skulle der alligevel blive noget til overs, kan du bruge det i gryderetter, i supper og som drys på grøntsager bagefter.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 stort løg
1 fennikel
1 kg bagekartofler
1 tsk. timian
1 l vegansk bouillon
Persille til drys
Hvidløgsknas
2 spsk. olie
1 hvidløg
0.25 tsk. fint salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op og steg grofthakket løg og fennikel blanke ved lav varme - det tager ca. 10 minutter

2
Færdig

Tilsæt kartofler i grove stykker, timian og vegansk bouillonterning

3
Færdig

Kog 15 minutter under låg ved middel varme

4
Færdig

Blend suppen grundigt

5
Færdig

Varm olien op og steg finthakket hvidløg og salt ved lav varme, til hvidløget bliver smukt lysebrunt, men endelig ikke branket - det tager 15-20 minutter

6
Færdig

Servér den rygende varme suppe med et drys hvidløgsknas og hakket persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ølbraiserede svinekæber i ovn
forrige
Opskrift: Ølbraiserede svinekæber i ovn
Opskrift: Saftige kanelsnurrer
næste
Opskrift: Saftige kanelsnurrer
Opskrift: Ølbraiserede svinekæber i ovn
forrige
Opskrift: Ølbraiserede svinekæber i ovn
Opskrift: Saftige kanelsnurrer
næste
Opskrift: Saftige kanelsnurrer

Tilføj Din Kommentar