Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
1 stort løg
-
1 fennikel
-
1 kg bagekartofler
-
1 tsk. timian
-
1 l vegansk bouillon
-
Persille til drys
-
Hvidløgsknas
-
2 spsk. olie
-
1 hvidløg
-
0.25 tsk. fint salt
Et par ord om vores opskrift
Traditionelt har man lavet kartoffelsuppe med piskefløde og drysset sprødstegt bacon over. På den måde opnår man en cremet suppet med et let salt knas på toppen.
Den gode nyhed er, at du kan opnå en fuldkommen lige så tyk, cremet og smagfuld suppe uden fløde – og at sprødstegt hvidløg tilsmagt med lidt salt giver et mindst lige så effektivt knas som bacon. Bare 100 gange sundere!
Du kan selvfølgelig altid koge suppen på en færdigkøbt grøntsagsbouillon. Men det allerbedste (og sundeste) resultat får du ved selv at koge din egen veganske bouillon med løg, rodfrugter, allehånde, laurbærblade, salt og peber.
Mange opskrifter på kartoffelsuppe kombinerer kartoflerne med porre. Det smager skam også vidunderligt. Men du skulle nu alligevel prøve med fennikel i stedet for porre. Smagen er stadig mild og blid – og med et raffineret sus fra det italienske køkken.
Du undrer dig måske over, at der til hvidløgsknas skal bruges et helt hvidløg. Men det smager simpelt hen så godt, at der bliver spist meget mere, end du tror. Skulle der alligevel blive noget til overs, kan du bruge det i gryderetter, i supper og som drys på grøntsager bagefter.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
1 stort løg | |
1 fennikel | |
1 kg bagekartofler | |
1 tsk. timian | |
1 l vegansk bouillon | |
Persille til drys | |
Hvidløgsknas |
|
2 spsk. olie | |
1 hvidløg | |
0.25 tsk. fint salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op og steg grofthakket løg og fennikel blanke ved lav varme - det tager ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt kartofler i grove stykker, timian og vegansk bouillonterning |
3
Færdig
|
Kog 15 minutter under låg ved middel varme |
4
Færdig
|
Blend suppen grundigt |
5
Færdig
|
Varm olien op og steg finthakket hvidløg og salt ved lav varme, til hvidløget bliver smukt lysebrunt, men endelig ikke branket - det tager 15-20 minutter |
6
Færdig
|
Servér den rygende varme suppe med et drys hvidløgsknas og hakket persille |