• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Vegetar ramen suppe med sprød tofu og shiitake-svampe

Opskrift: Vegetar ramen suppe med sprød tofu og shiitake-svampe

0 0
Opskrift: Vegetar ramen suppe med sprød tofu og shiitake-svampe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Ramen-æg (tamago)
4 æg
0.75 dl soya
2 spsk. riseddike
1.5 tsk. brun farin
Grundsuppe
3 spsk. olie
1 løg
1 gulerod
1 persillerod
10 laurbærblade
10 peberkorn
10 korn allehånde
1 spsk. salt
1 l vand, kogende
15 g frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
Sprød tofu
200 g tofu
3 spsk. olie
2 spsk. soya
Stegte shiitake-svampe
200 g shiitake-svampe
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Topping
Halve ramen-æg
Sprød tofu
Stegte shiitake-svampe
Top af forårsløg
Chiliflager
Desuden
Ramen-nudler

Lær at lave den populære nudelsuppe fra grunden

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegansk mad

Ingredienser

  • Ramen-æg (tamago)

  • Grundsuppe

  • Sprød tofu

  • Stegte shiitake-svampe

  • Topping

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

For nyligt lavede vi en japansk ramen suppe (nudelsuppe) baseret på kogt og stegt kylling. Vi synes selv, vi slap ret heldigt fra den – og besluttede straks, at der skulle laves en vegetarudgave.

Og heldigvis for det. For vores vegetar ramen er faktisk endnu bedre, endnu mere japansk i smagen – og klart mere spændende.

Inden vi kommer tilbage til, hvorfor vegetar ramen er mere spændende end ramen med kylling, så lad os skynde os at indskyde: I realiteten er dette opskriften på vegansk ramen; blot er der lagt smilende æg på toppen, men dem kan man jo bare fjerne igen, hvis det skal være 100% vegansk.

Kig lige på billedet: Foruden den gode ramensuppe, bløde kogte nudler, marinerede æg og de snittede toppe af forårsløg ser du 2 markante elementer, som gør retten spændende og eksotisk på den japanske måde:

  • Sprødstegt tofu med soya. Tofu er proteinholdig soyabønnemasse, som ikke smager af så forfærdeligt meget. Det er tofuen, der udgør “kødet” i en vegetarisk ramen suppe. Ved at stege tofuen helt sprød i lidt olie og stænke med soya til sidst, opnår du rent faktisk fornemmelsen af at spise en slags kød med masser af umami – og det smager megagodt!
  • Stegte shiitake-svampe. Shiitake er en asiatisk svampesort, der er dejligt mild i smagen. Til alt held dyrkes shiitake også økologisk i Danmark, så vores skønne suppe bliver helt bæredygtig. Er svampene meget grove, skal enderne måske snittes af. Vores shiitake-svampe var små og fine, så vi skar dem bare midt igennem og stegte dem et par minutter i olie og salt ved høj varme. Værsgo, endnu mere umami til den gode ramen suppe.

SKAL DET VÆRE SUPERNEMT? Så opløser du bare et par terninger grøntsagsbouillon i kogende vand og blander med ingefær, hvidløg, soya og lidt sukker. Ramen-nudlerne koger du ved siden af og plasker i suppen – og på toppen smider du fintsnittet løgtop, et smilende æg samt de stegte tofu og svampe. Denne nemme version tager ikke meget mere end 20 minutter at tilberede.

SKAL DET VÆRE SUPERLÆKKERT? Så må du investere lidt mere tid (ca. 1 time i alt), men opnår til gengæld et langt mere autentisk resultat med dybere smagsnuancer lige som på de bedste ramen-restauranter. Her er de 3 ting, du skal lave:

  • En grundsuppe med masser af smag. Suppen koges på persillerod, gulerod og løg samt allehånde, laurbærblade og peber. Det bliver verdens bedste grøntsagsbouillon! Lige inden servering tilsættes revet ingefær og hvidløg for at opnå smagen af en ægte ramensuppe. Det tager ca. 45 minutter.
  • Ramen-æg (tamago) – helt almindelige æg, der koges smilende (6 minutter) og marineres mindst et par timer i en soya/eddike/sukkerblanding. Æggene smager ustyrlig godt.
  • Ramen-tare er en lynhurtig sovs, der skal røres i hver enkelt spiseskål med suppe og nudler for at give dybde i smagen. Men bare rolig, du kan bare genbruge marinaden fra æggene.

Ramen-nudlerne koges nogle få minutter for sig selv. Herefter fordeles de kogte nudler i serveringsskåle (eller tallerkner), overhældes med skoldhed suppe og toppes op med stegt tofu, stegte shiitake-svampe, tamago-æg og snittet top af forårsløg.

Du kan naturligvis bruge andre grøntsager end dem, der er nævnt her. For eksempel bønnespirer, radise, revet gulerod, markchampignon, bok choy osv. Ramensuppe er et uhyre fleksibelt koncept.

Husk at slubre lystigt, når du skovler suppe og nudler ind ved hjælp af ske og spisepinde – mere japansk bliver det ikke. Nå jo, du kan jo også supplere med en håndfuld iskolde Sapporo-øl og en karaffel lun sake.

Ingredienser

Antal personer:
Ramen-æg (tamago)
4 æg
0.75 dl soya
2 spsk. riseddike
1.5 tsk. brun farin
Grundsuppe
3 spsk. olie
1 løg
1 gulerod
1 persillerod
10 laurbærblade
10 peberkorn
10 korn allehånde
1 spsk. salt
1 l vand, kogende
15 g frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
Sprød tofu
200 g tofu
3 spsk. olie
2 spsk. soya
Stegte shiitake-svampe
200 g shiitake-svampe
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Topping
Halve ramen-æg
Sprød tofu
Stegte shiitake-svampe
Top af forårsløg
Chiliflager
Desuden
Ramen-nudler

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at marinere tamago-æg, da de skal trække mindst 2 timer - gerne op til 1 døgn, hvis du er ude i god tid

2
Færdig

Læg æggene i koldt vand, bring hurtigt i kog og småkog 6 minutter - overfør straks æggene til koldt vand, så kogningen stopper

3
Færdig

Pil forsigtigt de afkølede æg og anbring i en frysepose med soya, eddike og sukker - lad marinere så længe som muligt (husk at du skal bruge denne marinade senere som ramen-tare)

4
Færdig

Grundsuppe: Varm olien op og steg grøntsagerne i grove stykker 10 minutter ved lav varme - tilsæt krydderier (ej ingefær og hvidløg) og kogende vand og småkog under låg i 30 minutter - si suppen

5
Færdig

Sprød tofu: Skær tofu i store tern – varm en pande godt op med olien og steg tofu lysebrun på alle sider (det tager mindst 10 minutter) – til sidst stænker du med soya og sætter tofustykkerne til side

6
Færdig

Stegte shiitake-svampe: Skær svampene midt igennem og steg et par minutter i olie og salt ved høj varme, til svampene er lysebrune og bløde

7
Færdig

De sidste forberedelser

Snit top af et par forårsløg i fine skiver

8
Færdig

Halvér æggene, gem marinaden

9
Færdig

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken

10
Færdig

Varm suppen op og tilsæt ingefær og hvidløg

11
Færdig

Servering

Hæld 2 spsk. marinade fra æggene i bunden af hver serveringsskål og hæld skoldhed suppe oveni

12
Færdig

Anbring nudlerne i suppen

13
Færdig

Anbring grupper med stegt tofu, stegte svampe, halve æg og snittede løgtop rundt omkring oven på nudlerne

14
Færdig

Drys evt. med chiliflager

15
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kinesisk-dybstegt-flanksteak
forrige
Opskrift: Kinesisk dybstegt flanksteak i strimler
Rejer-i-kokos-fra-Goa-ambot-tik
næste
Opskrift: Rejer i kokos fra Goa – ambot tik
Kinesisk-dybstegt-flanksteak
forrige
Opskrift: Kinesisk dybstegt flanksteak i strimler
Rejer-i-kokos-fra-Goa-ambot-tik
næste
Opskrift: Rejer i kokos fra Goa – ambot tik

Tilføj Din Kommentar