Ingredienser
-
1 broccoli
-
3 æbler
-
2 appelsiner
-
75 g valnødder
-
Dressing
-
1 citron, saft og skal
-
4 spsk. olie
-
1.5 spsk. honning
-
0.5 muskatnød, revet
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Mange brokker sig over udvalget af grøntsager i vinterhalvåret og tror måske, at man kun kan lave blege, tunge retter med kartofler, selleri og porrer.
Visse vasse! Bring de eksotiske frugter og de gode krydderier i spil, så kan du hurtigt forvandle en forholdsvis ordinær grøntsag som broccoli til det vanvittigt sunde indslag i en virkeligt velsmagende salat.
Denne vitaminrige broccolisalat kan bruges som tilbehør til alt slags kød og fisk – og som et eksotisk bidrag til dagens vegetariske menu. Vi har valgt at bruge appelsiner og danske æbler (cox orange) som det festlige modspil til broccolien og til sidst drysset med valnødder.
Men – du kan principielt lige så godt bruge ananas, pomelo, grapefrugt, mandler, hasselnødder eller pinjekerner. Her er intet forbudt.
Dressingen er rystet sammen af citronsaft og -skal, rapsolie, honning og muskatnød. Her kan du også bare skifte ud efter behov: Brug eventuelt en anden olie, brug sukker i stedet for honning, mynte i stedet for muskat. Tag hjertens gerne fantasien til hjælp.
Ingredienser
1 broccoli | |
3 æbler | |
2 appelsiner | |
75 g valnødder | |
Dressing |
|
1 citron, saft og skal | |
4 spsk. olie | |
1.5 spsk. honning | |
0.5 muskatnød, revet | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær broccolistokken i mindre stykker og kog 3 minutter i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Det sidste minut damper du små, fine broccolibuketter med |
3
Færdig
|
Hæld vandet fra og køl broccolien af |
4
Færdig
|
Skær æbler og appelsiner i mundrette stykker og bland med broccolien |
5
Færdig
|
Ryst dressingen og bland grundigt med salaten |
6
Færdig
|
Drys med valnødder og lad trække 20 minutter |
2 Comments Skjul kommentarer
Honning er ikke vegansk. Så min veganske søn spiste ikke den veganske brokoli salat.
Så måske er jeg naiv, men jeg havde da regnet med at i havde styr på det.
Hej Mette
Det er naturligvis en fejl. Vi har rettet opskriften til.
Tak for at gøre os opmærksomme på det.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist