Ingredienser
-
1 dl chiafrø
-
1 dl rosiner
-
1 dl nødder
-
4 dl mandelmælk
-
2 æbler, revet
-
Topping
-
Gojibær
Et par ord om vores opskrift
Hvis du ikke har prøvet at lave chiagrød før, så kan du glæde dig til at opleve et lille mirakel. Du pisker chiafrøene sammen med nogle andre lækre ingredienser, våde og tørre, og 7 timer efter har de geniale frø forvandlet det hele til en lidt geléagtig grød.
Vi foreslår at bruge den sunde, smagfulde og ikke-fedende mandelmælk som væske i grøden. Du kan også bruge alle mulige andre slags plantemælk eller komælksprodukter – eller sågar vand – men mandelmælken smager bare utroligt godt og tilfører grøden en smule naturlig sødme.
Se her, hvordan du laver din egen mandelmælk på 10 minutter.
Apropos sødme, så skal den komme fra friske og tørrede frugter. Revne æbler, rosiner og nødder. Glæd dig til naturens egne sødme og herligt knas fra de hele nøddekerner (eller mandler?).
Som topping bruger vi tørrede gojibær, der er sprængfyldt med C- og E-vitaminer. Men du kan naturligvis drysse alt muligt andet ud over din chiagrød: Friske bær, revet frugt, kokos, rosiner, whatever.
Denne chiagrød med mandelmælk og frugt smager faktisk så godt, at du kan bruge den både som morgenmad og dessert. Eller et sundt mellemmåltid i utide.
Det er klart, at frisk og tørret frugt er sundt. Men er du klar over, hvor godt det er for dig at spise chiafrø? Chiafrø er en såkaldt superfood, som giver dig masser af nyttige kostfibre, antioxidanter, protein, kalk, B-vitaminer og ikke mindst flere af de vigtige omega-3-fedtsyrer end den tilsvarende mængde laks.
Kilder:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/291334.php
https://www.medicalnewstoday.com/articles/303079.php
Ingredienser
1 dl chiafrø | |
1 dl rosiner | |
1 dl nødder | |
4 dl mandelmælk | |
2 æbler, revet | |
Topping |
|
Gojibær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål |
2
Færdig
|
Fordel blandingen i portionsskåle eller glas |
3
Færdig
|
Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over |
4
Færdig
|
Ved servering, pynt med gojibær |