• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Chicken spaghetti – pasta med kylling og cremet svampesauce

Opskrift: Chicken spaghetti – pasta med kylling og cremet svampesauce

0 0
Opskrift: Chicken spaghetti – pasta med kylling og cremet svampesauce

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g spaghetti
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
250 g champignoner
1 tsk. salt, peber
2 kyllingebryster
2 dl pastavand
150 g flødeost
100 g soltørrede tomater
1 tsk. revet muskat
Drys
Parmesan
Persille
Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne superpopulære ret er fuld af cremet velsmag, der er beregnet på at gøre alle mennesker lykkelige. Chicken spaghetti stammer fra England og USA og er et hit blandt millioner af børn og voksne – ikke mindst, fordi herlighederne nemt kan tilberedes på under 30 minutter.

Ingredienser

Antal personer:
500 g spaghetti
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
250 g champignoner
1 tsk. salt, peber
2 kyllingebryster
2 dl pastavand
150 g flødeost
100 g soltørrede tomater
1 tsk. revet muskat
Drys
Parmesan
Persille
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog spaghettien al dente i rigeligt letsaltet vand

2
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme på en stor pande

3
Færdig

Steg grofthakket løg, hvidløg, peberfrugt og skiveskårne svampe med salt og peber i ca. 10 minutter - løgene skal blive blanke, svampene skal smide lidt væde

4
Færdig

Tilsæt kylling skåret i tykke strimler og steg med, til de lige akkurat skifter farve

5
Færdig

Tilsæt pastavand og flødeost - lad småsimre i 5 minutter

6
Færdig

Tilsæt de kogte spaghettier, soltørrede tomater og muskat - lad småsimre i et par minutter, til pastaen har opsuget det meste væde

7
Færdig

Drys med lidt revet parmesan og finthakket persille

Mere om chicken spaghetti – pasta med kylling og cremet svampesauce

Mange af tidens mest populære pastaretter udvikles i dag i England og USA, hvor hjemmekøkkenerne er ved at tabe kampen mod færdigretter, fastfood og takeaway.

Hvis børnene og de unge skal overtales til at spise mors mad (jeps, det er berklageligvis stadig mor, der laver det meste mad), skal det være mumset, cremet og ikke smage for mærkeligt. Mor forlanger til gengæld, at det skal være nemt og gå stærkt.

Chicken spaghetti rammer lige midt i denne trend. En skudefuld friskkogt pasta vendes med en mild og cremet champignonsovs fyldt med rare kyllingestykker og en smule soltørrede tomater. What’s not to like? som man siger på de kanter.

Millioner af lyksalige, engelsktalende børn og voksne skovler hver uge tonsvis af hjemmelavet chicken spaghetti indenbords – og på de dage vinder mors mad over McFastfood-restauranterne. Yippie-ki-yay!

Variationer

Dybest set kan du putte hvad som helst i en omgang chicken spaghetti, når blot sovsen er mild og cremet, og kødstykker og grøntsager er møre og hyggelige.

  • Spaghetti er her et andet ord for pasta. Du kan bruge de fleste pastatyper i en omgang chicken spaghetti. Nudler og ris er også en mulighed.
  • Kødet kan være kyllingebryst, kyllingefilet, kalkunstrimler, koteletter eller mørbrad skåret i strimler, kogt skinke – eller tun, rejer eller tofu, hvis det skal være en vegetarisk chicken spaghetti.
  • Sovsen får sin cremede tekstur af flødeost, fløde, blå ost – eller en opbagning af mel, smør og mælk.
  • Grøntsagerne er ofte champignoner, grøn peber, løg og soltørrede (semidried) tomater – men feel free til at putte andre af familiens yndlingsgrøntsager i; en pose blandede frosne grøntsager går sagtens an. I USA erstattes løg og hvidløg i mange opskrifter af løg- og hvidløgssalt.
  • Krydderiet behøver ikke at være muskat – det kan sagtens være tørret timian, tørret basilikum, tørret esdragon eller en håndfuld friskhakkede krydderurter.
  • Drysset på retten vil som regel være en anden type ost end den, der er i sovsen – samt måske lidt finthakket persille, basilikum eller purløg. Sprøde bacontern er også set.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Forårsmad - kartofler & asparges med basilikumolie (og grillbøf)
forrige
Opskrift: Forårsmad – kartofler & asparges med basilikumolie (og grillbøf)
Irsk kartoffelmos med grønkål og brunet smør
næste
Opskrift: Irsk kartoffelmos med grønkål og brunet smør
Forårsmad - kartofler & asparges med basilikumolie (og grillbøf)
forrige
Opskrift: Forårsmad – kartofler & asparges med basilikumolie (og grillbøf)
Irsk kartoffelmos med grønkål og brunet smør
næste
Opskrift: Irsk kartoffelmos med grønkål og brunet smør

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here