Ingredienser
-
500 g pasta
-
400 g kyllingebryst
-
2 laurbærblade
-
2 bdt. asparges, hvide eller grønne
-
1 bdt. forårsløg
-
Esdragonsovs
-
5 dl kogevand
-
0.5 citron, saft og skal
-
6 spsk. vand
-
3 spsk. majsstivelse
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Letkogt kylling og asparges er råvarer, som i sig selv smager forrygende. Samtidig resulterer kogningen i en lækker suppe, som bare skal jævnes en smule (med majsstivelse) for at blive til den perfekte sovs til en skøn omgang pasta.
Pasta med kylling og asparges er hurtig og nem at lave, og retten indeholder ikke et eneste gram fedt. Ideel slankemad!
Du kan bruge alle udskæringer af kyllingen i retten. Bruger du kyllingelår, skal de koges 40 minutter. Bruger du kyllingebryst eller kyllingefilet, er kogetiden 10 minutter. Kog i letsaltet vand, der lige dækker, tilsat et par laurbærblade.
Du kan bruge både hvide og grønne asparges. Hvide asparges skal skrælles og enderne skæres af. Grønne asparges skal have brækket enderne af dér, hvor de naturligt knækker, når du bukker den flade ende på hver asparges.
I retten skal desuden et bundt forårsløg, der skæres i mindre stykker.
Sovsen laver du af suppen, som du først har kogt kylling og dernæst asparges i. Du jævner suppen med majsstivelse rørt ud i vand, og lige før servering rører du et par spiseskefulde frisk eller tørret esdragon i. Esdragon er som bekendt det pragtfulde krydderi, som giver en bearnaisesovs sin skønne smag.
Til denne type pastaret foretrækker vi spaghetti. Men du kan naturligvis bruge lige præcis den type pasta, du elsker mest (eller har liggende i køkkenskuffen).
Ingredienser
500 g pasta | |
400 g kyllingebryst | |
2 laurbærblade | |
2 bdt. asparges, hvide eller grønne | |
1 bdt. forårsløg | |
Esdragonsovs |
|
5 dl kogevand | |
0.5 citron, saft og skal | |
6 spsk. vand | |
3 spsk. majsstivelse | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
2
Færdig
|
Skær kyllingen i tern og kog 10 minutter i letsaltet vand, der lige dækker, tilsat laurbærblade |
3
Færdig
|
Klargør asparges som angivet i teksten og skær i mundrette stykker |
4
Færdig
|
Skær forårsløg i 2 cm lange stykker |
5
Færdig
|
Fisk kyllingen op af kogevandet og kog nu asparges og forårsløg 3 minutter i kogevandet - fisk op |
6
Færdig
|
Varm kogevandet op i en gryde og tilsæt citronsaft og -skal |
7
Færdig
|
Rør vand og majsstivelse sammen og rør i kogevandet, smag til med salt og peber og kog igennem 5 minutter |
8
Færdig
|
Vend kylling, grøntsager og esdragon i sovsen og varm hurtigt op |
9
Færdig
|
Servér pastaen med kylling, asparges og esdragonsovs |