Opskrift: Cremet pasta med laks og fennikel
Lækker, sund mad for hele familien

0 0
Opskrift: Cremet pasta med laks og fennikel

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g fuldkornspasta
1 fennikel
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
0.5 citron, saften
1 tsk. salt, peber
4 dl madlavningsfløde
400 g rå laks uden skind
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Cremede pastaretter er altid et hit hos både børn og voksne. En lækker sovs smyger sig om den bløde pasta og giver lyst til at sluge maden alt for hurtigt. Mums.

Hvis du benytter almindelig hvid pasta og piskefløde, er retten naturligvis ikke videre sund. Det er den til gengæld, hvis du i stedet bruger fuldkornspasta og madlavningsfløde. Madlavningsfløde er et magert produkt (9%) tilsat lidt hvedemel, der gør sovsen tykkere og mere cremet.

Vælger du at bruge piskefløde (38%), kaffefløde eller cremefraiche i retten, skal du lige røre 2 spsk. majsstivelse ud i grøntsagerne, før du tilsætter mælkeproduktet.

Grøntsagerne i retten er fennikel og hvidløg. Fennikel er en superlækker grøntsag, både rå og tilberedt, og skal helst skæres papirtyndt. Har du et mandolinjern, er det naturligvis allerbedst, men en skarp kniv kan også gøre tricket.

Du kan bruge alle mulige andre grøntsager i retten: Spinat, løg, peberfrugter, tomater, ærter, squash – men bemærk, at kogetiden muligvis skal ændres. Spinat skal bestemt ikke have lige så lang tid som fennikel. Og du skal nok samtidig spare lidt på citronsaften.

Fersk laks skåret i store tern udgør det møre ”kød” i retten. Laksen skal have under 5 minutters varme, før den er færdig. Vend den forsigtigt rundt i sovsen, så den ikke smuldrer. Som alternativ til laks kan du bruge andre typer fisk, også gerne rejer – eller fx kyllingefilet. Kylling skal have et par minutter mere i sovsen.

Som den raffinerede smagsgiver i retten foreslår vi esdragon, frisk eller tørret. Esdragon er det krydderi, der giver en hjemmelavet bearnaisesauce sin karakteristiske smag, og det står utroligt godt til al slags fisk og lyst kød. Har du ikke esdragon, så prøv med basilikum, frisk eller tørret, i stedet for.

Ingredienser

Antal personer:
500 g fuldkornspasta
1 fennikel
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
0.5 citron, saften
1 tsk. salt, peber
4 dl madlavningsfløde
400 g rå laks uden skind
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret

Sådan gør du

1
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne i godt saltet vand - pastaen skal være al dente, dvs. med en smule bid i

2
Færdig

Gem en smule af kogevandet

3
Færdig

På en pande steger du den ultratyndt skårne fennikel og hvidløg i olie, citronsaft, salt og peber - 10 minutter ved middellav varme under låg

4
Færdig

Tilsæt madlavningsfløde, skru en smule op for varmen og lad sovsen tykne let - 2 minutter

5
Færdig

Tilsæt rå laks, der er skåret i tern, og pasta samt 1/2 dl pastavand - vend godt rundt i sovsen - og lad småkoge 3 minutter

6
Færdig

Sluk for varmen, vend esdragon forsigtigt i retten og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Libanesisk salat med blomkål og kikærter
forrige
Opskrift: Libanesisk salat med blomkål og kikærter
Laksa - malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
næste
Opskrift: Laksa – malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
Libanesisk salat med blomkål og kikærter
forrige
Opskrift: Libanesisk salat med blomkål og kikærter
Laksa - malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
næste
Opskrift: Laksa – malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer

Tilføj Din Kommentar