Ingredienser
-
4 økoæg
-
80 g rørsukker
-
2 dl piskefløde
-
2 dl yoghurt
-
10 g ingefær
-
2 dl hyldeblomstsaft
-
Pynt: Et par spsk. frosset hyldeblomstsaft
Et par ord om vores opskrift
Selve isen er en blanding af flødeis og yoghurtis. Konsistensen er cremet, men også let og luftig. Fyldig uden at virke fed.
Den fine hyldeblomstsmag kommer fra koncentreret hyldeblomstsaft. Det kan du købe på flaske i supermarkedet – eller lave selv i sæsonen.
Et lille skud frisk ingefær klæder isen perfekt. Det giver dybde i smagen og er oven i købet utroligt sundt.
Prøv også: Vaniljeis med nøddekrokant, Chokoladeis med orange, Lakridsis med stjerneanis, Citronis med citrongræs
Ingredienser
4 økoæg | |
80 g rørsukker | |
2 dl piskefløde | |
2 dl yoghurt | |
10 g ingefær | |
2 dl hyldeblomstsaft | |
Pynt: Et par spsk. frosset hyldeblomstsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æggeblommer luftige med sukker |
2
Færdig
|
Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig |
3
Færdig
|
Bland de tre ting med yoghurten |
4
Færdig
|
Riv ingefæren fint, pres saften ud og kassér den trevlede pulp |
5
Færdig
|
Rør hyldeblomstsaft og ingefærsaft sammen med iscremen |
6
Færdig
|
Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning |