Ingredienser
-
4 økoæg
-
80 g rørsukker
-
2 dl piskefløde
-
2 dl yoghurt
-
0.5 dl vand
-
4 spsk. rørsukker
-
1.5 citron, saft og skal
-
1 strå citrongræs, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Selve isen er en blanding af flødeis og yoghurtis. Konsistensen er cremet, men også let og luftig. Fyldig uden at virke fed.
Citronsmagen kommer fra en blanding af rigtig citron (saft og skal) og det skønne citrongræs, som klæder så mange lækre thairetter. Du kan evt. droppe citrongræs, hvis det bliver for besværligt.
En kugle citronis eller to smager utroligt godt sammen med fx et par kugler vaniljeis.
Prøv også: Vaniljeis med nøddekrokant, Chokoladeis med orange, Lakridsis med stjerneanis, Hyldeblomstis med ingefær
Ingredienser
4 økoæg | |
80 g rørsukker | |
2 dl piskefløde | |
2 dl yoghurt | |
0.5 dl vand | |
4 spsk. rørsukker | |
1.5 citron, saft og skal | |
1 strå citrongræs, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æggeblommer luftige med sukker |
2
Færdig
|
Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig |
3
Færdig
|
Bland de tre ting med yoghurten |
4
Færdig
|
Kog vand og sukker med citronsaft og –skal og citrongræs i 10 minutter |
5
Færdig
|
Køl citronblandingen af, sigt og rør saften sammen med iscremen |
6
Færdig
|
Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning |