Opskrift: Thailandsk rejesuppe (tom yam kung)
med hjemmelavet tom yam-pasta

0 0
Opskrift: Thailandsk rejesuppe (tom yam kung)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 kæmperejer med skal
Tom yam-pasta
1 rød chili
1 strå citrongræs
3 fed hvidløg
5 kaffir limeblade
10 sorte peberkorn
30 g frisk ingefær
10 korianderrødder evt.
3 spsk. olie
Suppe
2 spsk. olie
1 liter grøntsagsbouillon
1 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. sukker
200 g cherrytomater
200 g champignon
2 skalotteløg
1 bdt. koriander

Smagen af Thailand er koncentreret i denne syrligt-stærke rejesuppe

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Tom yam-pasta

  • Suppe

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du nogen sinde smagt en RIGTIG tom yam kung? Sådan en skål gloende varm thailandsk rejesuppe, der får sveden til at springe, og hvis første mundfuld er helt bedøvende stærk og syrlig…

Den dygtige kogebogsforfatter Hanne Holm, der selv er halvt thai, har i sin kogebog “Mit thaikøkken” kreeret en version af tom yam kung, som smager meget, meget autentisk. Og er meget, meget stærk. Hvis du kan få fat i dén kogebog, er din lykke gjort.

Her på Spicy Twist har vi ladet os inspirere af Hanne Holm, hvis opskrift er uendeligt meget bedre end de fleste her på nettet – men med visse markante justeringer:

  • Vi nøjes med 1 rød chili i stedet for 2 røde + 3-4 grønne, som Hanne Holm foreslår. Ganske vist er hendes dosering mere autentisk, men vi tvivler på, at særligt mange danskere kan klare de mængder. Men du bestemmer jo selv.
  • Vi blender vores egen version af tom yam-pasta i stedet for at koge de hele krydderier med. I vores optik er den eneste ulempe ved en ægte thailandsk tom yam, at man hele tiden sidder og fisker ingefærstykker, limeblade og citrongræs ud af munden. Vi blender som sagt disse krydderier, så du kan spise hele suppen uden pillerier – til gengæld bliver suppen ikke helt så klar. Men smagen er lige i øjet.
  • Vi tilføjer cherrytomater og skalotteløg for at give suppen lidt mere fylde. Og så bruger vi ingefær i stedet for galanga, der er en lidt parfumeret afart af ingefær – mest fordi galanga ikke lige var inden for rækkevidde.

Tom yam kung (eller tom yum goong) er en tyndtflydende, syrligt-stærk suppe, som egner sig perfekt til forret for voksne mennesker. Der skal hverken kokosmælk, nudler eller andre hyggelige sager i – så må du hellere gå efter en tom ka gai (kyllingesuppe med kokosmælk).

Ingredienser

Antal personer:
20 kæmperejer med skal
Tom yam-pasta
1 rød chili
1 strå citrongræs
3 fed hvidløg
5 kaffir limeblade
10 sorte peberkorn
30 g frisk ingefær
10 korianderrødder evt.
3 spsk. olie
Suppe
2 spsk. olie
1 liter grøntsagsbouillon
1 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. sukker
200 g cherrytomater
200 g champignon
2 skalotteløg
1 bdt. koriander
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pil skallerne af rejerne (gem skallerne), lav et snit langs ryggen og fjern den sorte streng, men lad halen blive siddende

2
Færdig

Hvis der er rødder på din koriander, skal de med i tom yam-pastaen - men det er ikke vildt vigtigt

3
Færdig

Hak først ingredienserne til tom yam-pasta hurtigt med en kniv og blend dem herefter til en tyk pasta

4
Færdig

Varm en god gryde op, tilføj de 2 spsk. olie og herefter tom yam-pasta og rejeskaller - steg, til det begynder at dufte kraftigt

5
Færdig

Tilsæt bouillon og småkog 30 minutter under låg

6
Færdig

Fisk rejeskallerne op med en hulske, men helst uden at få alle krydderierne med op

7
Færdig

Tilsæt limesaft, fiskesovs og sukker og smag til - suppen skal være ret syrlig og lidt stærk

8
Færdig

Tilsæt de halverede tomater, skivekårne champignon og groftskårne skalotteløg samt rejer og lad dem koge med i suppen 2 minutter

9
Færdig

Servér rygende varm i dybe skåle med et generøst drys korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
forrige
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
næste
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
forrige
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
næste
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here