Ingredienser
-
2 avocadoer
-
1 lime, saften
-
1 spsk. yoghurt
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
12 cherrytomater
-
3 forårsløg
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Den geniale avocadodip, guacamole, stammer helt tilbage fra dengang, aztekerne regerede i de enorme, amerikanske landområder, der senere skulle komme til at hedde Mexico.
I Mexico bruger man en såkaldt molcajete til at fremstille sin guacamole i. Det er en kraftig stenmorter, som kan mose ingredienserne på den helt rigtige måde. Se vores opskrift på autentisk mexicansk guacamole.
I Danmark bruger vi normalt en gaffel til at mose avocadoerne, hvis de er modne nok. Er avocadoerne for hårde, må du bruge en blender eller stavblender.
Desværre opfatter mange danskere guacamole udelukkende som fint moset avocadodip med lidt citron, salt og peber. Det er helt forkert!
En rigtig mexicansk guacamole skal være grov i konsistensen, den skal være krydret, og den skal have crunch fra løg og tomat. I denne opskrift tilføjer vi endvidere en smule yoghurt (som er helt u-autentisk) for at gøre guacamolen lidt rundere i smagen.
Du kan servere guacamole som dip til chips (gerne tortillachips), som salat til al slags stegt kød og fisk, enchilladas og quesadillas eller bare som en himmerigsmundfuld i utide.
Ingredienser
2 avocadoer | |
1 lime, saften | |
1 spsk. yoghurt | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
12 cherrytomater | |
3 forårsløg | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos avocadoerne med limesaft, yoghurt og de pulveriserede krydderier |
2
Færdig
|
Rør små stykker tomat og tynde skiver forårsløg i avocadocremen |
3
Færdig
|
Drys med korianderblade og servér straks |