Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. cremefraiche 38%
-
1.5 spsk. æbleeddike
-
0.75 tsk. salt, peber
-
2 bdt. radiser
-
2 skalotteløg
-
1 agurk
-
1 bdt. purløg
Et par ord om vores opskrift
Hvornår har du sidst fået en frisk salat fra Rumænien? Eller måske skulle man snarere spørge: Hvornår har du nogen sinde smagt noget som helst, der kommer fra det næsten glemte land i øst?
De eneste smagsoplevelser, man hører om fra den kant, er, når grev Dracula fra den rumænske region Transsylvanien for Gud ved hvilken gang sætter tænderne i en uskyldig ung piges hals og smovser i hendes blod.
Men radisesalat er altså noget, rumænere excellerer i. Salata de ridichi, som det så mundret hedder. Man har også en variant med agurk, og den hedder salata de ridichi si castraveti. Hvis vi fortæller dig, at salat hedder salata, og radiser oversættes til ridichi, hvad tror du så, castraveti betyder?
Anywæh. Rumænsk radisesalat er en helt enkelt sag, der består af radiser, agurk, løg og persille (vi bruger purløg). Dressingen piskes af olie, eddike, salt og peber, og når det skal være ekstra godt, rører man en skefuld smetana i. Det nærmeste, vi kommer på smetana, er cremefraiche 38%, så den snupper vi.
Rumænsk radisesalat minder en smule om dansk sommersalat, dog uden smagen af rygeost, og er dejligt tilbehør til hvad som helst. Fisk, kød, andre salater…
Radisesalaten må gerne stå køligt flere timer før servering og kan sagtens holde sig frisk mindst 1 døgn i køleskab.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 spsk. cremefraiche 38% | |
1.5 spsk. æbleeddike | |
0.75 tsk. salt, peber | |
2 bdt. radiser | |
2 skalotteløg | |
1 agurk | |
1 bdt. purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør olie, cremefraiche, eddike, salt og peber sammen |
2
Færdig
|
Snit grøntsagerne fint, hak løgene endnu finere og klip purløget i små stykker |
3
Færdig
|
Bland alting sammen og servér |
2 Comments Skjul kommentarer
Det virker da noget flegmatisk at benævne en opskrift “Rumænsk radisesalat med youghurt og agurker” og så at der overhovedet ikke indgår youghurt i listen med ingredienserne
Kære Martin
Tak for kommentaren. Der skal naturligvis stå ‘Rumænsk radisesalat med cremefraiche og agurk’, som det også forklares i teksten. Yoghurten gemmer vi til en god gang tzatziki med agurk.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist