Opskrift: Mormors waldorfsalat
med blå druer og valnødder

0 0
Opskrift: Mormors waldorfsalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 store spsk. græsk yoghurt
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
0.25 tsk. salt, peber
150 g blå druer
50 g valnødder
2 stængler blegselleri
1 æble

En virkelig mumset og ikke så fed waldorfsalat

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

’Original waldorfsalat’ søger mange mennesker efter. Men man skal passe på, hvad man ønsker sig…

Den originale waldorfsalat blev opfundet af en schweizisk maître d’hôtel, Oscar Tscirky i 1896, til et velgørenhedsbal på New Yorks navnkundige Waldorf-Astoria Hotel. Tscirkys opskrift bestod af æble, blegselleri og majonæse, punktum. Det blev en stor succes lige fra starten.

Men det er ikke dén udgave af waldorfsalat, du er på udkig efter, vel? Snarere dén, hvor der også er druer og valnødder i, kan vi tænke os.

I USA blev waldorfsalaten udtænkt som en selvstændig salat eller forret. Det var derfor berettiget, at dressingen var lidt fed i det.

I Danmark serveres waldorfsalat ofte som tilbehør til julemad, and, vildt og andre kraftige retter med fed sovs. Salatens blegselleri, rå æble, druer og valnød tilfører knas og sødme og står fabelagtigt godt til disse retter. Til gengæld behøver dressingen ikke at være så fed, når både kød og sovs er det.

Som dressing til waldorfsalat bruger mange flødeskum eller en blanding af mayo og flødeskum. Men vi synes stadig, der er for mange kalorier og for voldsom mæthed i disse dressinger.

Derfor foreslår vi en mormoragtig dressing bestående af græsk yoghurt, honning og citronsaft, smagt til med en anelse salt og peber. Denne dressing er så mumset, at du ikke tænker over, at den faktisk er ret sund.

Blå druer pynter i (og på) salaten, men hvis de grønne druer er sprødest, når du køber ind, så snup dem. Pas på med valnødderne: De må ikke være for gamle, så bliver de nemlig harske i smagen.

Ingredienser

Antal personer:
4 store spsk. græsk yoghurt
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
0.25 tsk. salt, peber
150 g blå druer
50 g valnødder
2 stængler blegselleri
1 æble

Sådan gør du

1
Færdig

Rør yoghurt, honning, citron, salt og peber sammen

2
Færdig

Halvér druerne, hak valnødderne groft, snit blegselleri fint og æble lidt grovere

3
Færdig

Rør dressing, frugt og grøntsager sammen

4
Færdig

Pynt evt. med valnøddekerner og druer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vildtfrikadeller med bacon
forrige
Opskrift: Vildtfrikadeller med bacon
Opskrift: Chiagrød med jordbær og skyr
næste
Opskrift: Chiagrød med jordbær og skyr
Opskrift: Vildtfrikadeller med bacon
forrige
Opskrift: Vildtfrikadeller med bacon
Opskrift: Chiagrød med jordbær og skyr
næste
Opskrift: Chiagrød med jordbær og skyr

2 Comments Skjul kommentarer

Det er da ikke mormors waldorfsalat , der var selleri , og alm. Youhurt, det græske youhurt var ikke noget man kunne købe da jeg var barn. Honning og citron var heller ikke i.

Kære Birthe

Vi mennesker er heldigvis forskellige – således også mormødre. Måske er vores madskribents mormor en yngre årgang end din mormor…?

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar