Ingredienser
-
1.5 bdt. asparges
-
250 g cherrytomater
-
2 bananløg
-
Persille
-
Sennepsdressing
-
3 spsk. olivenolie
-
2 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. dijonsennep
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
De sprøde, grønne asparges, som indvarsler forårets komme i Danmark, er en delikatesse, der kan nydes på utallige måder. En af de traditionelle aspargesretter er asparges med sauce mousseline.
Asparges kan naturligvis også bruges i salater. Enten i en birolle – næsten rå og i små stykker. Eller som hovedrolleindehaver – let kogt og hele. Manuskriptet til denne salat er skrevet til sidstnævnte udgave af de grønne asparges.
Egentlig er det ’bare’ en klassisk bønnesalat, hvor de grønne bønner er erstattet af asparges. Tomater, skalotteløg og den let skarpe sennepsdressing er gengangere.
Aspargessalat med tomater, skalotteløg og sennepsdressing er det perfekte tilbehør til et stykke laks, en bøf eller alt muligt andet stegt kød og fisk. Salaten kan også fungere som selvstændig forret, hvis du serverer den med halve hårdkogte æg.
Se også vores aspargessalat med kartofler.
Ingredienser
1.5 bdt. asparges | |
250 g cherrytomater | |
2 bananløg | |
Persille | |
Sennepsdressing |
|
3 spsk. olivenolie | |
2 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. dijonsennep | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bræk enderne af aspargesene og kog dem 1.5 minut i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Anret aspargesene på et aflangt fad og anbring de halverede tomater ovenpå |
3
Færdig
|
Hak løgene fint og drys hen over asparges og tomater |
4
Færdig
|
Ryst dressingen sammen og hæld over salaten |
5
Færdig
|
Pynt med finthakket persille |