Ingredienser
-
50 g hasselnødder
-
150 g mørk chokolade (lav kakao-%)
-
100 g lys chokolade
-
0.25 tsk. salt
-
50 g smør
-
2.5 dl piskefløde
Et par ord om vores opskrift
Nutella er så umådeligt populært i den vestlige verden, at der opstår uværdige scener, hvis supermarkeder er så uforsigtige at sætte det på tilbud.
Se bare disse helt almindelige franskmænd gå fuldstændigt amok over et godt Nutella-tilbud.
Ak ja, havde de arme mennesker dog bare vidst, hvor let det er at lave Nutella selv – eller i hvert fald en chokoladecreme eller nøddesmør, der smager MEGET hen ad Nutella (måske endda bedre?).
Vi har skelet kraftigt til den dygtige Mette Blomsterbergs opskrift, men forenklet fremgangsmåden en smule og tilføjet lidt mere mørk chokolade og et nip salt.
Med Spicys Twists Nutella-opskrift behøver det kun at tage 15 minutter at lave en solid portion hjemmelavet Nutella. Du kan godt begynde at glæde dig…
Blomsterberg mener, at Nutella’en kan holde sig 3 uger i køleskab. Det skal nok passe.
Ingredienser
50 g hasselnødder | |
150 g mørk chokolade (lav kakao-%) | |
100 g lys chokolade | |
0.25 tsk. salt | |
50 g smør | |
2.5 dl piskefløde |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist hasselnødderne 5 minutter på en hed pande |
2
Færdig
|
Hvis der er mørke hinder på nødderne, kan de nu let gnubbes af, evt. i et viskestykke |
3
Færdig
|
Hæld nødder, chokolade og salt i foodprocessoren og kør så fint som muligt |
4
Færdig
|
Hæld blandingen i en skål sammen med smørret |
5
Færdig
|
Varm fløden op til kogepunktet og hæld ned i skålen, mens du rører roligt med en dejskraber |
6
Færdig
|
Når cremen er rørt sammen, hælder du den på rene glas, lukker til og stiller i køleskab |