Opskrift: Bananbrød med chokolade og rosiner
- kanel og kardemomme

0 0
Opskrift: Bananbrød med chokolade og rosiner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
200 g hvedemel
150 g brun farin
100 g smør
2 æg
2 spsk. yoghurt
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
0.5 tsk. salt
100 g mørk chokolade, grofthakket
100 g rosiner

Det ligner et brød, men smager som en kage

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du holder af smagen af modne bananer og chokolade – holdt sammen af en sød, blød, svampet kage – så vil du elske dette bananbrød.

Bananbrød siges at være opfundet i USA i 1930’erne. Det er den periode, der kaldes Depressionen. Amerika var på fallittens rand, og de amerikanske husmødre måtte spare, hvor de kunne. Derfor fandt de på at udnytte de overmodne bananer, som måske var blevet smidt ud i bedre tider.

Nogen mener dog, at det måske snarere var de store fabrikanter af bagepulver og natron, som opfandt nye opskrifter, hvori deres vidunderprodukter indgik.

Uanset hvad forklaringen er, blev bananbrød så populært derovre ’in the land of milk and honey’, at man den dag i dag fejrer National Banana Bread Day den 23. februar.

Du kan putte alle mulige gode sager i et bananbrød. Hasselnødder, mandler, andre tørrede frugter, kokos, whatever. Se også vores opskrift på bananbrød med valnødder.

Denne udgave af bananbrød med chokolade og rosiner minder så meget om kage, at det kan spises, som det er. Men du kan selvfølgelig altid gøre det endnu lækrere med et lag tandsmør, honning eller ahornsirup.

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
200 g hvedemel
150 g brun farin
100 g smør
2 æg
2 spsk. yoghurt
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
0.5 tsk. salt
100 g mørk chokolade, grofthakket
100 g rosiner
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Mos bananerne

2
Færdig

Pisk alle ingredienser (minus chokolade og rosiner) sammen til en tyktflydende dej

3
Færdig

Hak chokoladen groft og rør chokolade og rosiner i dejen

4
Færdig

Læg et stykke bagepapir i en brødform og hæld dejen i

5
Færdig

Bag bananbrødet 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Lad brødet køle af i formen, før du serverer det

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
forrige
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
Opskrift: Chia granola med gojibær
næste
Opskrift: Chia granola med gojibær
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
forrige
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
Opskrift: Chia granola med gojibær
næste
Opskrift: Chia granola med gojibær

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here