Ingredienser
-
4 modne bananer
-
200 g hvedemel
-
150 g brun farin
-
100 g smør
-
2 æg
-
2 spsk. yoghurt
-
2 tsk. natron
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. kardemomme
-
0.5 tsk. salt
-
100 g mørk chokolade, grofthakket
-
100 g rosiner
Et par ord om vores opskrift
Hvis du holder af smagen af modne bananer og chokolade – holdt sammen af en sød, blød, svampet kage – så vil du elske dette bananbrød.
Bananbrød siges at være opfundet i USA i 1930’erne. Det er den periode, der kaldes Depressionen. Amerika var på fallittens rand, og de amerikanske husmødre måtte spare, hvor de kunne. Derfor fandt de på at udnytte de overmodne bananer, som måske var blevet smidt ud i bedre tider.
Nogen mener dog, at det måske snarere var de store fabrikanter af bagepulver og natron, som opfandt nye opskrifter, hvori deres vidunderprodukter indgik.
Uanset hvad forklaringen er, blev bananbrød så populært derovre ’in the land of milk and honey’, at man den dag i dag fejrer National Banana Bread Day den 23. februar.
Du kan putte alle mulige gode sager i et bananbrød. Hasselnødder, mandler, andre tørrede frugter, kokos, whatever. Se også vores opskrift på bananbrød med valnødder.
Denne udgave af bananbrød med chokolade og rosiner minder så meget om kage, at det kan spises, som det er. Men du kan selvfølgelig altid gøre det endnu lækrere med et lag tandsmør, honning eller ahornsirup.
Ingredienser
4 modne bananer | |
200 g hvedemel | |
150 g brun farin | |
100 g smør | |
2 æg | |
2 spsk. yoghurt | |
2 tsk. natron | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. kardemomme | |
0.5 tsk. salt | |
100 g mørk chokolade, grofthakket | |
100 g rosiner |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos bananerne |
2
Færdig
|
Pisk alle ingredienser (minus chokolade og rosiner) sammen til en tyktflydende dej |
3
Færdig
|
Hak chokoladen groft og rør chokolade og rosiner i dejen |
4
Færdig
|
Læg et stykke bagepapir i en brødform og hæld dejen i |
5
Færdig
|
Bag bananbrødet 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Lad brødet køle af i formen, før du serverer det |