Opskrift: Hellefisk i ovn som gæstemad
med spidskål og muslingesovs

0 0
Opskrift: Hellefisk i ovn som gæstemad

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Muslingesovs
1 kg muslinger
20 g smør
2 skalotteløg
1 gulerod
1 porretop
3 laurbærblade
1 tsk. salt, peber
4 dl tør hvidvin
2 dl piskefløde
Sprøde croutoner
0.5 flute
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt
Dampet spidskål
0.75 spidskål
Hellefisk i ovn
800 g hellefisk
Salt
Olivenolie
Pynt
Friske ærteskud (fås i velassorterede supermarkeder)

En elegant fiskeret som på de fineste restauranter

Ingredienser

  • Muslingesovs

  • Sprøde croutoner

  • Dampet spidskål

  • Hellefisk i ovn

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du inden for det sidste par år har bestilt fisk på en bedre restaurant, vil du sandsynligvis have modtaget en tallerken, der ligner denne ret:

Nederst nogle moderigtige, lokale grøntsager, fx kål. Ovenpå et stykke saftigt, dampet fisk. Øverst forskellig slags pynt og knas som fx ærteskud og sprøde croutoner. Og til sidst overhældt med en varm, cremet sovs med en dyb smag af fisk eller skaldyr, fx en muslingesovs.

Det er sådan, man komponerer en fiskeanretning, hvis det skal være lidt fint. Og smage fantastisk!

Indrømmet, det er ikke billigt. Både hellefisk (eller helleflynder eller torsk) og et net muslinger koster penge.

Det er heller ikke hurtigt. Både croutoner og muslingesovs tager lidt tid. Til gengæld er det ikke spor svært; bare du gider bruge tiden på det.

Bemærk, at muslingesovsen nærmest er en cremet suppe. Derfor gør retten sig bedst, hvis du kan servere den af opvarmede, dybe tallerkener.

Giv gerne en skålfuld små, kogte kartofler til. Og et glas tør riesling eller chablis.

Ingredienser

Antal personer:
Muslingesovs
1 kg muslinger
20 g smør
2 skalotteløg
1 gulerod
1 porretop
3 laurbærblade
1 tsk. salt, peber
4 dl tør hvidvin
2 dl piskefløde
Sprøde croutoner
0.5 flute
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt
Dampet spidskål
0.75 spidskål
Hellefisk i ovn
800 g hellefisk
Salt
Olivenolie
Pynt
Friske ærteskud (fås i velassorterede supermarkeder)
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Muslingesovs

Mens du renser muslinger, fjerner skæg og kasserer de åbne muslinger, kan du samtidig blanchere grøntsagerne

2
Færdig

Steg de grofthakkede grøntsager i smørret i en stor gryde, til de bliver blanke - det tager små 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt laurblade, salt, peber og vin - læg låg på gryden og kog 5 minutter ved mellemvarme

4
Færdig

Skru op for varmen, hæld muslingerne i gryden, rør rundt, læg låg på og damp 8 minutter

5
Færdig

Si væsken fra, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløden

6
Færdig

Kog ind ved middelvarme, til der er lidt over halvdelen af sovsen tilbage - ca. 1 dl pr. person

7
Færdig

Muslingesovsen kan gemmes op til 1 døgn i køleskab og varmes op ved servering

8
Færdig

Muslingerne kan du spise i en omelet med muslinger

9
Færdig

Sprøde croutoner

Skær flutet i 7-8 mm små tern

10
Færdig

Sæt en pande over med olie og salt

11
Færdig

Steg brødternene, til de tager farve - det tager små 10 minutter

12
Færdig

Lad dryppe af på køkkenrulle

13
Færdig

Dampet spidskål

Skær spidskålen i 2 cm tykke skiver

14
Færdig

Kog en gryde vand med salt, sluk for varmen og lad kålskiverne mørne i det varme vand

15
Færdig

Hellefisk i ovn

Tag hellefisken ud af køleskabet 1 time inden tilberedning og salt den let på begge sider

16
Færdig

Smør olivenolie på fisken og skær den nu i store stykker - ét stort, reelt stykke per person

17
Færdig

Pak fisken ind i bagepapir

18
Færdig

Bag 12-14 minutter midt i en 200 grader varm ovn

19
Færdig

Anretning

Læg en skive afdryppet kål nederst i en opvarmet dyb tallerken

20
Færdig

Anbring et stykke hellefisk ovenpå

21
Færdig

Dekorér med ærteskud og croutoner

22
Færdig

Hæld varm muslingesovs over til sidst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Glasur med æggehvider til pynt
forrige
Opskrift: Glasur med æggehvider til pynt
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
næste
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
Opskrift: Glasur med æggehvider til pynt
forrige
Opskrift: Glasur med æggehvider til pynt
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
næste
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here