Ingredienser
-
Hjemmelavet grødblanding
-
200 g havregryn
-
200 g hvedeflager
-
200 g speltflager
-
200 g rugflager
-
200 g kokosmel
-
2 spsk. kanel
-
Varm grød til 2 personer
-
4 dl grødblanding
-
3 dl mælk
-
3 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
Kanelstegte æbler
-
2 spsk. sirup
-
1 spsk. kanel
-
1 æble, i tynde både
-
20 mandler, hakket
-
Overnatningsgrød til 2 personer
-
2 dl grødblanding
-
2 dl vand
-
1 dl skyr
-
2 spsk. honning
-
2 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Et ualmindeligt sødt par fra Gentofte fortalte for nyligt Spicy Twist om deres morgenmad, som de spiser mindst 7 gange om ugen. Ofte også om aftenen! Og parrets kulinariske kærlighed er faldet på … grød!
Men ikke en hvilken som helst slags grød. Grøden skal nemlig laves på en grødblanding, der indeholder 5 forskellige slags flager. Blandt andet havregryn, naturligvis.
Hver morgen, sommer som vinter, sætter det søde par grøden over på ganske lavt blus, sætter sig ind i bilen og kører en kort tur til vandet for at bade. Sommer som vinter! Når de kommer hjem, er grøden klar.
Vi er helt enige: Man skal naturligvis bade hele året rundt (læs også artiklen om, hvorfor vinterbadning er så sundt). Og man skal spise en portion god, sund og billig grød lidt oftere.
Vi har derfor sammensat en grødblanding med 4 forskellige slags flager: Havregryn, hvedeflager, speltflager og rugflager – dem kan du købe i alle velassorterede supermarkeder. Den 5. slags ’flage’ er kokosmel, som smager pragtfuldt, giver masser af fibre og mætter lige så godt som de andre slags flager.
Endelig tilsætter vi kanel – igen for smagens skyld.
At lave din egen grødblanding er naturligvis billigere end at købe supermarkedets færdigblandede. Vi har regnet os frem til, at du sparer ca. 40% af prisen. Og så smager din hjemmelavede grødblanding naturligvis meget bedre!
Du kan bruge grødblandingen til en portion varm grød, sådan som de rare mennesker fra Gentofte gør hver dag. Det får du lige en opskrift på. I forhold til almindelig havregrød, skal grødblandingen koge lidt længere, fordi de forskellige flager er lidt længere om at koge ud.
Vi synes, du skal flotte dig med at toppe den varme grød med nogle kanelstegte æbler. Dét er guf!
Du kan også bruge grødblandingen til kold grød – altså overnight oats eller overnatningsgrød. Her er princippet, at du blander ingredienserne i en lukket beholder og sætter i køleskabet om aftenen. Når du vågner om morgenen, har ingredienserne samlet sig til en grød, som nu er klar til at spise.
Vi synes, du skal flotte dig med at toppe den kolde grød med noget frisk frugt. Genial start på dagen!
Se også vores opskrift på overnight oats med havregryn.
Ingredienser
Hjemmelavet grødblanding |
|
200 g havregryn | |
200 g hvedeflager | |
200 g speltflager | |
200 g rugflager | |
200 g kokosmel | |
2 spsk. kanel | |
Varm grød til 2 personer |
|
4 dl grødblanding | |
3 dl mælk | |
3 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
Kanelstegte æbler |
|
2 spsk. sirup | |
1 spsk. kanel | |
1 æble, i tynde både | |
20 mandler, hakket | |
Overnatningsgrød til 2 personer |
|
2 dl grødblanding | |
2 dl vand | |
1 dl skyr | |
2 spsk. honning | |
2 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hjemmelavet grødblandingHæld alle ingredienser i en stor, tæt beholder og ryst godt rundt |
2
Færdig
|
Varm grødBring alle ingredienser til grøden langsomt i kog |
3
Færdig
|
Småkog under omrøring, til grøden tykner - det tager 6-8 minutter |
4
Færdig
|
Smelt sirup og kanel på en pande |
5
Færdig
|
Steg æblebåde og mandler lysebrune - det tager 4-5 minutter |
6
Færdig
|
OvernatningsgrødBland alle ingredienser sammen |
7
Færdig
|
Sæt i en lukket beholder 8 timer (natten over?) |
8
Færdig
|
Servér med frisk frugt og/eller bær |