Ingredienser
-
2 spsk. olivenolie
-
400 g kalkunbacon
-
4 løg
-
Rodfrugtemos
-
500 g kartofler
-
500 g selleri
-
500 g pastinakker
-
3 spsk. græsk yoghurt
-
3 spsk. olivenolie
-
1 dl kogevand
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
En gammeldags brændende kærlighed består af rigelige mængder fedtdryppende, sprødstegt bacon og en fed, lækker kartoffelmos med mælk, smør og æg. Det er mormormad, som de fleste danskere elsker.
Her på Spicy Twist har vi desuden en version af brændende kærlighed med sellerimos – og en 100% vegetarisk brændende kærlighed.
Nu introducerer vi en sund brændende kærlighed med magert bacon, flere grøntsager og mindre fedt.
Kalkunbacon er per definition en mere mager kødtype end grisebacon. Derfor foreslår vi at bruge dette for at spare på fedtet. Det har samtidig den fordel, at retten kan nydes af personer, der ikke spiser svinekød.
Mosen består af lige dele kartofler, selleri og pastinakker. Det betyder mindre stivelse. Det cremede indslag i mosen er græsk yoghurt samt olivenolie, som indeholder masser af sunde flerumættede fedtsyrer.
Endelig skal der selvfølgelig bløde løg til, så det ender med at blive en ægte brændende kærlighed, bare en del sundere end normalt.
Ingredienser
2 spsk. olivenolie | |
400 g kalkunbacon | |
4 løg | |
Rodfrugtemos |
|
500 g kartofler | |
500 g selleri | |
500 g pastinakker | |
3 spsk. græsk yoghurt | |
3 spsk. olivenolie | |
1 dl kogevand | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op på en pande, skær kalkunbacon i strimler og steg dem sprøde ved middelvarme - det tager ca. 15 minutter |
2
Færdig
|
Læg baconstrimlerne på fedtdryppende papir |
3
Færdig
|
Skær løgene i tynde både og steg dem bløde ved lav varme i fedtstoffet på panden - det tager ca. 10 minutter |
4
Færdig
|
Skær de skrællede rodfrugter i grove tern og kog i lidt vand under tætsluttende låg i ca. 10 minutter |
5
Færdig
|
Hæld vandet fra, men gem lidt til mosen |
6
Færdig
|
Brug en stavblender til at mose de kogte rodfrugter med de øvrige ingredienser til mos |
7
Færdig
|
Servér mosen straks med bacon og bløde løg |