Opskrift: Dejlig brændende kærlighed
med æbler og timian

0 0
Opskrift: Dejlig brændende kærlighed

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler, skrællede
1 dl mælk
25 g smør
2 tsk. salt
2 æggeblommer
1 dl kogevand
Topping
800 g bacon i tern
4 løg, i tynde både
2 æbler, i tynde både
2 spsk. balsamico
2 tsk. timian
1 bdt. bredbladet persille, hakket

God, gammeldags brændende kærlighed med lidt flere smagsnuancer

Ingredienser

  • Kartoffelmos

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Brændende kærlighed er en gammel, dansk klassiker. Rigtig mormormad baseret på kartoffelmos, røgede flæsketern, løg, purløg og ofte serveret med syltede rødbeder til.

Lad det være sagt med det samme: Vi elsker brændende kærlighed, som vor mormor lavede den. Men vi foretrækker til hver en tid stegte æbler frem for syltede rødbeder, og et nip balsamico og et drys timian giver retten lidt flere smagsnuancer.

Men du bestemmer selv. Du kan sagtens droppe æbler, balsamico og timian og bruge opskriften alligevel. Husk at erstatte vores bredbladede persille med mormors purløg.

Ingredienser

Antal personer:
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler, skrællede
1 dl mælk
25 g smør
2 tsk. salt
2 æggeblommer
1 dl kogevand
Topping
800 g bacon i tern
4 løg, i tynde både
2 æbler, i tynde både
2 spsk. balsamico
2 tsk. timian
1 bdt. bredbladet persille, hakket
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kartoffelmos

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter

2
Færdig

Gem lidt af kogevandet

3
Færdig

Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter

4
Færdig

Brug håndmikseren til at findele kartoflerne og hæld mælkeblandingen i

5
Færdig

Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt

6
Færdig

Topping

Steg baconternene sprøde og hæld det meste af fedtet fra

7
Færdig

Steg løg og æbler møre sammen med bacon, balsamico og timian - ca. 10 minutter

8
Færdig

Toppingen skal være stegt fri for væde, før den hældes over mosen

9
Færdig

Drys med persille og server rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Quiche Lorraine - tærternes tærte
forrige
Opskrift: Quiche Lorraine – tærternes tærte
Opskrift: Lun krydret rissalat
næste
Opskrift: Lun krydret rissalat
Opskrift: Quiche Lorraine - tærternes tærte
forrige
Opskrift: Quiche Lorraine – tærternes tærte
Opskrift: Lun krydret rissalat
næste
Opskrift: Lun krydret rissalat

Tilføj Din Kommentar