Ingredienser
-
Sellerimos
-
1.5 kg knoldselleri og kartofler, skrællet
-
1.5 dl mælk
-
30 g smør
-
2 tsk. salt
-
2 æggeblommer
-
1.5 dl kogevand
-
Topping
-
3 porrer, tynde skiver
-
20 g smør
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. timian
-
1 tsk. æbleeddike
-
Peber
-
150 g salte mandler
Et par ord om vores opskrift
Den gamle danske klassiker, brændende kærlighed, er traditionelt noget med kartoffelmos, bacon og løg. En herlig og ganske nærende middagsret.
Denne vegetarversion af brændende kærlighed er mindst lige så lækker som opskriften med kød. Det har tre årsager: Vi laver sellerimosen lige så mumset som en almindelig kartoffelmos. Smørstegte porrer smager faktisk bedre og mere interessant end stegte løg. Og knasende sprøde salte mandler minder på en måde om bacon, det er bare meget sundere.
De salte mandler kan du selv lave – eller du kan købe dem i din lokale etniske grønthandler. Men hvorfor ikke bruge lejligheden til at prøve hjemmelavede saltmandler efter Spicy Twists nemme opskrift? Det bliver dine gæster lykkelige for i fremtiden i stedet for chips og saltstænger.
I sellerimosen har vi brugt et helt knoldselleri og herefter suppleret op med skrællede kartofler, til vi nåede de 1,5 kilo, der rækker til 4 personer. Men du kan bruge alle mulige rodfrugter: Pastinak, persillerod, jordskok…
Ingredienser
Sellerimos |
|
1.5 kg knoldselleri og kartofler, skrællet | |
1.5 dl mælk | |
30 g smør | |
2 tsk. salt | |
2 æggeblommer | |
1.5 dl kogevand | |
Topping |
|
3 porrer, tynde skiver | |
20 g smør | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. timian | |
1 tsk. æbleeddike | |
Peber | |
150 g salte mandler |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt rodfrugterne over først og lav tilbehøret imens |
2
Færdig
|
Skær selleri og kartofler i grove stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter |
3
Færdig
|
Gem lidt af kogevandet |
4
Færdig
|
Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter |
5
Færdig
|
Brug håndmikseren til at findele selleri og kartofler og hæld mælkeblandingen i |
6
Færdig
|
Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt |
7
Færdig
|
ToppingSmelt smør på en pande og steg de øvrige ingredienser (minus mandler) samlet, til porrerne begynder at falde fra hinanden – 5-10 minutter |
8
Færdig
|
Server mosen med smørstegte porrer og et drys salte mandler |