Opskrift: Brændende kærlighed vegetar
med sellerimos, smørstegte porrer og salte mandler

0 0
Opskrift: Brændende kærlighed vegetar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sellerimos
1.5 kg knoldselleri og kartofler, skrællet
1.5 dl mælk
30 g smør
2 tsk. salt
2 æggeblommer
1.5 dl kogevand
Topping
3 porrer, tynde skiver
20 g smør
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. timian
1 tsk. æbleeddike
Peber
150 g salte mandler

Salte mandler er en suveræn erstatning for bacon

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Sellerimos

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Den gamle danske klassiker, brændende kærlighed, er traditionelt noget med kartoffelmos, bacon og løg. En herlig og ganske nærende middagsret.

Denne vegetarversion af brændende kærlighed er mindst lige så lækker som opskriften med kød. Det har tre årsager: Vi laver sellerimosen lige så mumset som en almindelig kartoffelmos. Smørstegte porrer smager faktisk bedre og mere interessant end stegte løg. Og knasende sprøde salte mandler minder på en måde om bacon, det er bare meget sundere.

De salte mandler kan du selv lave – eller du kan købe dem i din lokale etniske grønthandler. Men hvorfor ikke bruge lejligheden til at prøve hjemmelavede saltmandler efter Spicy Twists nemme opskrift? Det bliver dine gæster lykkelige for i fremtiden i stedet for chips og saltstænger.

I sellerimosen har vi brugt et helt knoldselleri og herefter suppleret op med skrællede kartofler, til vi nåede de 1,5 kilo, der rækker til 4 personer. Men du kan bruge alle mulige rodfrugter: Pastinak, persillerod, jordskok…

Ingredienser

Antal personer:
Sellerimos
1.5 kg knoldselleri og kartofler, skrællet
1.5 dl mælk
30 g smør
2 tsk. salt
2 æggeblommer
1.5 dl kogevand
Topping
3 porrer, tynde skiver
20 g smør
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. timian
1 tsk. æbleeddike
Peber
150 g salte mandler
2 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt rodfrugterne over først og lav tilbehøret imens

2
Færdig

Skær selleri og kartofler i grove stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter

3
Færdig

Gem lidt af kogevandet

4
Færdig

Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter

5
Færdig

Brug håndmikseren til at findele selleri og kartofler og hæld mælkeblandingen i

6
Færdig

Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt

7
Færdig

Topping

Smelt smør på en pande og steg de øvrige ingredienser (minus mandler) samlet, til porrerne begynder at falde fra hinanden – 5-10 minutter

8
Færdig

Server mosen med smørstegte porrer og et drys salte mandler

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
forrige
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
næste
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
forrige
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
næste
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter

Tilføj Din Kommentar