Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
- rødløg og bredbladet persille

0 0
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
800 g bacon
4 rødløg
Bredbladet persille
Sellerimos
1 kg selleri, skrællet
1 dl kogevand
4 spsk. cremefraiche 38%
1.5 tsk. salt

En cremet og blid variant af den gamle mormor-klassiker

Ingredienser

  • Sellerimos

Et par ord om vores opskrift

Del

Brændende kærlighed har i årtier været en af favoritterne på de danske middagsborde. Forståeligt nok, for hvad kan vel være mere mumset end en god kartoffelmos med sprødstegt bacon og løg?

Der findes oven i købet en lækker vegetarversion af brændende kærlighed.

Engang imellem har ganen lyst til at prøve noget nyt, men uden at blive alt for chokeret. Og her kommer dagens ret ind i billedet: Brændende kærlighed med en hyggelig sellerimos, sprødt bacon, bløde rødløg og et drys bredbladet persille.

Bare rolig, selv sellerifornægtere kan være med her: Mosen er slet ikke bitter og ‘mærkelig’, kun blid, blød og behagelig; meget blødere end kartoffelmos, faktisk. Og denne sellerimos er endda lettere og hurtigere at lave end en traditionel kartoffelmos, tro det eller ej.

Om du vil have syltede rødbeder til, må være en smagssag. Du kunne også servere en frisk lille råkost eller en tomatsalat.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
800 g bacon
4 rødløg
Bredbladet persille
Sellerimos
1 kg selleri, skrællet
1 dl kogevand
4 spsk. cremefraiche 38%
1.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op på en pande, skær bacon i strimler og steg dem sprøde ved middelvarme - det tager mindst 15 minutter

2
Færdig

Læg bacon på fedtdryppende papir og gem det meste af fedtet til en anden god gang

3
Færdig

Skær rødløg i tynde både og steg dem bløde i den sidste rest fedt ved lav varme - det tager ca. 10 minutter

4
Færdig

Skær sellerien i grove tern og kog under tætsluttende låg i 3 dl vand - det tager 8-10 minutter

5
Færdig

Blend selleri med de øvrige ingredienser til mos

6
Færdig

Servér mosen straks med bacon, løg og et drys hakket persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Majs blinis med stenbiderrogn
forrige
Opskrift: Majs blinis med stenbiderrogn
Opskrift: Spicy thai beef salad
næste
Opskrift: Spicy thai beef salad
Opskrift: Majs blinis med stenbiderrogn
forrige
Opskrift: Majs blinis med stenbiderrogn
Opskrift: Spicy thai beef salad
næste
Opskrift: Spicy thai beef salad

Tilføj Din Kommentar