Opskrift: Italiensk fyldt kyllingebryst i ovn
med røget skinke, hvidløg og persille

0 0
Opskrift: Italiensk fyldt kyllingebryst i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 kyllingebryster
80 g røget skinke, gerne fra Parma
1 stor chili befriet for kerner
0.5 bdt. bredbladet persille
1 citron, den revne skal
2 fed hvidløg, knust
Desuden
Tandstikker
Olie
Rasp, gerne pankorasp
Salt, peber

Nem mad for hele familien – smager som på en italiensk restaurant

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Kunne du tænke dig at servere en ret, der smager som nede på den lokale italienske restaurant, når kokken Alfredo har haft en af sine heldigere dage…? Så læs glad videre.

Som bekendt er gremolata det vigtigste tilbehør til den klassiske italienske simreret, osse buco milanese – altså hakket persille, hvidløg og citronskal. Denne smagskombination er intet mindre end genial, for den tilfører en forholdsvis neutral kødret et frisk, grønt og vitaminrigt pift.

Kyllingebryst er jo også forholdsvis neutralt i smagen og trænger i dén grad til et humørfyldt modspil. Gerne nede fra Støvlelandet, hvorfra så mange andre lækre retter stammer.

Et italiensk fyldt kyllingebryst er derfor spækket med gremolata samt røget parmaskinke og lidt chili. Hold da op for en himmerigsmundfuld – her kan alle være med.

Det er oven i købet en nem og hurtig ret, som du kan have klar på 30-35 minutter. Kyllingebrystet bliver saftigt indeni og sprødt ovenpå.

Fremgangsmåden er lige ud ad landevejen: Først skærer du en dyb lomme i hvert kyllingebryst. Så hakker du fyldet groft, stopper det ind i kyllingebrystet og lukker lommerne med tandstikker. Endelig anbringer du de fyldte kyllingebryster på bagepapir, smører olie på oversiden og drysser med rasp, salt og peber. Nu skal kyllingebrysterne bare have 20 minutter i ovnen, og så er der serveret.

Som tilbehør til italiensk fyldt kyllingebryst i ovn kan du servere pasta med denne tomatsovs (men uden kyllingeboller) og en skål italiensk tomatsalat.

Ingredienser

Antal personer:
4 kyllingebryster
80 g røget skinke, gerne fra Parma
1 stor chili befriet for kerner
0.5 bdt. bredbladet persille
1 citron, den revne skal
2 fed hvidløg, knust
Desuden
Tandstikker
Olie
Rasp, gerne pankorasp
Salt, peber
3 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst

2
Færdig

Hak skinke, chili og persille groft og bland med citronskal og hvidløg

3
Færdig

Prop så meget fyld ind i lommerne, som der er plads til

4
Færdig

Luk lommerne med tandstikker og anbring kyllingebrysterne på bagepapir

5
Færdig

Smør olie på oversiden af kyllingebrysterne og drys med rasp, salt og peber

6
Færdig

Bag kyllingebrysterne 20 minutter i 200 grader varm ovn ved varmluft

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Chili sin carne med kikærter
forrige
Opskrift: Chili sin carne med kikærter
Opskrift: Stegt laks med kold dildsovs
næste
Opskrift: Stegt laks med kold dildsovs
Opskrift: Chili sin carne med kikærter
forrige
Opskrift: Chili sin carne med kikærter
Opskrift: Stegt laks med kold dildsovs
næste
Opskrift: Stegt laks med kold dildsovs

Tilføj Din Kommentar