Ingredienser
-
4 kyllingebryster
-
80 g røget skinke, gerne fra Parma
-
1 stor chili befriet for kerner
-
0.5 bdt. bredbladet persille
-
1 citron, den revne skal
-
2 fed hvidløg, knust
-
Desuden
-
Tandstikker
-
Olie
-
Rasp, gerne pankorasp
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Kunne du tænke dig at servere en ret, der smager som nede på den lokale italienske restaurant, når kokken Alfredo har haft en af sine heldigere dage…? Så læs glad videre.
Som bekendt er gremolata det vigtigste tilbehør til den klassiske italienske simreret, osse buco milanese – altså hakket persille, hvidløg og citronskal. Denne smagskombination er intet mindre end genial, for den tilfører en forholdsvis neutral kødret et frisk, grønt og vitaminrigt pift.
Kyllingebryst er jo også forholdsvis neutralt i smagen og trænger i dén grad til et humørfyldt modspil. Gerne nede fra Støvlelandet, hvorfra så mange andre lækre retter stammer.
Et italiensk fyldt kyllingebryst er derfor spækket med gremolata samt røget parmaskinke og lidt chili. Hold da op for en himmerigsmundfuld – her kan alle være med.
Det er oven i købet en nem og hurtig ret, som du kan have klar på 30-35 minutter. Kyllingebrystet bliver saftigt indeni og sprødt ovenpå.
Fremgangsmåden er lige ud ad landevejen: Først skærer du en dyb lomme i hvert kyllingebryst. Så hakker du fyldet groft, stopper det ind i kyllingebrystet og lukker lommerne med tandstikker. Endelig anbringer du de fyldte kyllingebryster på bagepapir, smører olie på oversiden og drysser med rasp, salt og peber. Nu skal kyllingebrysterne bare have 20 minutter i ovnen, og så er der serveret.
Som tilbehør til italiensk fyldt kyllingebryst i ovn kan du servere pasta med denne tomatsovs (men uden kyllingeboller) og en skål italiensk tomatsalat.
Ingredienser
4 kyllingebryster | |
80 g røget skinke, gerne fra Parma | |
1 stor chili befriet for kerner | |
0.5 bdt. bredbladet persille | |
1 citron, den revne skal | |
2 fed hvidløg, knust | |
Desuden |
|
Tandstikker | |
Olie | |
Rasp, gerne pankorasp | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst |
2
Færdig
|
Hak skinke, chili og persille groft og bland med citronskal og hvidløg |
3
Færdig
|
Prop så meget fyld ind i lommerne, som der er plads til |
4
Færdig
|
Luk lommerne med tandstikker og anbring kyllingebrysterne på bagepapir |
5
Færdig
|
Smør olie på oversiden af kyllingebrysterne og drys med rasp, salt og peber |
6
Færdig
|
Bag kyllingebrysterne 20 minutter i 200 grader varm ovn ved varmluft |