Ingredienser
-
Tomatsovs
-
1 ds. flået tomat
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
1 rød peberfrugt
-
1 spsk. balsamico
-
1 spsk. salvie, basilikum eller oregano
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
25 g smør
-
Kyllingeboller
-
400 g kyllingebryst eller -filet, i grove tern
-
2 løg, i kvarter
-
2 æg
-
1 dl havregryn
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
Ovnbagt squash
-
1 squash
-
Olie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Hvis du har en foodprocessor, tager det ikke mange minutter at lave de hyggeligste kyllingeboller. Kyllingebryst eller kyllingefilet er så blødt kød, at du kan køre det til en perfekt fars sammen med løg og de øvrige ingredienser – og så skal du ellers bare tage en ske og sætte små boller i kogende vand et par minutter. Vupti, så er du færdig.
Kyllingeboller kan du bruge til en skøn omgang boller i karry. Men du kan også servere dem med ris, en sund og lækker tomatsovs og ovnbagte squashskiver.
Tomatsovsen er endnu lettere at lave end kyllingebollerne, men den tager lidt længere tid, så start med dén. Her propper du igen alle ingredienser i foodprocessoren og koger dem 30 minutter. Bum.
Og så er der squashskiverne. Ind i ovnen med dem 15-20 minutter, det er heller ikke svært.
Ingredienser
Tomatsovs |
|
1 ds. flået tomat | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
1 rød peberfrugt | |
1 spsk. balsamico | |
1 spsk. salvie, basilikum eller oregano | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
25 g smør | |
Kyllingeboller |
|
400 g kyllingebryst eller -filet, i grove tern | |
2 løg, i kvarter | |
2 æg | |
1 dl havregryn | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
Ovnbagt squash |
|
1 squash | |
Olie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til tomatsovsen (minus smør) i foodprocessoren og småkog i det smeltede smør mindst 30 minutter under låg |
2
Færdig
|
Kør alle ingredienser til kyllingebollerne i foodprocessoren, form til boller med en ske og kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter |
3
Færdig
|
Skær squashen i 0.5 cm tykke skiver, vend skiverne i olie, salt og peber og bag på et stykke bagepapir 15-20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Servér med kogte ris |