Opskrift: Kyllingeboller med tomatsovs
- og ovnbagt squash

0 0
Opskrift: Kyllingeboller med tomatsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tomatsovs
1 ds. flået tomat
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 spsk. balsamico
1 spsk. salvie, basilikum eller oregano
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
25 g smør
Kyllingeboller
400 g kyllingebryst eller -filet, i grove tern
2 løg, i kvarter
2 æg
1 dl havregryn
1 tsk. salt
Peber
Ovnbagt squash
1 squash
Olie
Salt, peber

En dejlig, mild hverdagsret for hele familien

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad

Ingredienser

  • Tomatsovs

  • Kyllingeboller

  • Ovnbagt squash

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du har en foodprocessor, tager det ikke mange minutter at lave de hyggeligste kyllingeboller. Kyllingebryst eller kyllingefilet er så blødt kød, at du kan køre det til en perfekt fars sammen med løg og de øvrige ingredienser – og så skal du ellers bare tage en ske og sætte små boller i kogende vand et par minutter. Vupti, så er du færdig.

Kyllingeboller kan du bruge til en skøn omgang boller i karry. Men du kan også servere dem med ris, en sund og lækker tomatsovs og ovnbagte squashskiver.

Tomatsovsen er endnu lettere at lave end kyllingebollerne, men den tager lidt længere tid, så start med dén. Her propper du igen alle ingredienser i foodprocessoren og koger dem 30 minutter. Bum.

Og så er der squashskiverne. Ind i ovnen med dem 15-20 minutter, det er heller ikke svært.

Ingredienser

Antal personer:
Tomatsovs
1 ds. flået tomat
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 spsk. balsamico
1 spsk. salvie, basilikum eller oregano
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
25 g smør
Kyllingeboller
400 g kyllingebryst eller -filet, i grove tern
2 løg, i kvarter
2 æg
1 dl havregryn
1 tsk. salt
Peber
Ovnbagt squash
1 squash
Olie
Salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kør alle ingredienser til tomatsovsen (minus smør) i foodprocessoren og småkog i det smeltede smør mindst 30 minutter under låg

2
Færdig

Kør alle ingredienser til kyllingebollerne i foodprocessoren, form til boller med en ske og kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter

3
Færdig

Skær squashen i 0.5 cm tykke skiver, vend skiverne i olie, salt og peber og bag på et stykke bagepapir 15-20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Servér med kogte ris

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på Gammeldags paradisæblegelé
forrige
Opskrift: Gammeldags paradisæblegelé
Hårdkogt æg uden hokus pokus
næste
Opskrift: Hårdkogt æg uden hokus pokus
Opskrift på Gammeldags paradisæblegelé
forrige
Opskrift: Gammeldags paradisæblegelé
Hårdkogt æg uden hokus pokus
næste
Opskrift: Hårdkogt æg uden hokus pokus

Tilføj Din Kommentar