Ingredienser
-
Rød is
-
3 modne bananer
-
150 g frosne hindbær
-
1 dl mælk
-
2 spsk. sirup
-
Hvid is
-
3 modne bananer
-
1 dl mælk
-
2 spsk. sirup
-
2 tsk. vaniljesukker
-
2 tsk. limesaft
-
Brun is
-
3 modne bananer
-
1 dl mælk
-
2 spsk. sirup
-
2 spsk. kakao
Et par ord om vores opskrift
Regnbueis eller tricolore-is er en mere end 100 år gammel opfindelse gjort af italienske indvandrere i Storbritannien. På engelsk hedder regnbueis Neapolitan Ice Cream og er opkaldt efter den syditalienske by Napoli.
I Danmark består regnbueis traditionelt af jordbæris, vaniljeis og chokoladeis. Ofte smager ingen af de tre typer is af noget særligt, men alligevel er regnbueis blevet en klassiker. Måske fordi mange børn bare har været lykkelige for at få en tyk skive is, men ikke er gået så meget op i kvaliteten.
I dagens version af regnbueis er der mere knald på smagene. Den røde is smager intenst af – hindbær! Den hvide is smager af vanilje, som den skal. Og den brune is smager dejligt af banan og chokolade.
Den store revolution i forhold til gammeldags regnbueis af god kvalitet er, at isen ikke er lavet af æg og fløde – men af blendede, frosne bananer og lidt mælk!! Det er ikke alene meget nemmere og meget sundere, men smager også fantastisk.
Konceptet med at lave is af frosne bananer kaldes nicecream. Se også vores opskrifter på almindelig nicecream og nicecream med hindbær.
Den reelle arbejdstid på denne regnbueis lavet som nicecream er 10 minutter per is, dvs. 30 minutter i alt. Hertil skal lægges mindst 4-5 timers indfrysningstid for bananerne og mindst 3 timers frysetid for den færdige is.
Det tager altså ikke lang tid at lave selve isen, men det kræver lidt planlægning.
Nicecream laves som sagt ved at blende (eller foodprocesse) frosne bananer med mælk. Hertil kommer de forskellige smage. Når du kører bananer og mælk første gang, sætter det sig fast i maskinen, så du skal lige løsne det et par gange, før du står med en softiceagtig masse. Men det er pærelet og tager altså højst 10 minutter i alt.
Lav først den røde is med hindbær, hæld isen i bunden af en høj plasticbeholder og sæt i fryseren, mens du laver den hvide is med vanilje. Denne is hælder du oven på den røde is og sætter på frys, mens du laver den brune is med kakao, som skal på toppen af de to andre typer is.
Herefter skal du regne med mindst 3 timers ekstra frysetid, før du kan tage isen frem og skære i skiver. Nicecream smelter hurtigere end normal is, så vær parat til at guffe, når isen er ude i stuetemperatur.
Du kan eventuelt pynte isen med lidt røde bær og hakket chokolade (vi hakkede en Yankiebar).
Ingredienser
Rød is |
|
3 modne bananer | |
150 g frosne hindbær | |
1 dl mælk | |
2 spsk. sirup | |
Hvid is |
|
3 modne bananer | |
1 dl mælk | |
2 spsk. sirup | |
2 tsk. vaniljesukker | |
2 tsk. limesaft | |
Brun is |
|
3 modne bananer | |
1 dl mælk | |
2 spsk. sirup | |
2 spsk. kakao |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl alle bananerne, læg i en lukket beholder og frys i mindst 4-5 timer, gerne længere |
2
Færdig
|
Nu bruger du nedenstående fremgangsmåde til at lave alle 3 farver is - én ad gangen - start fx med den røde is, som du hælder nederst i en høj plasticbeholder, herefter den hvide og til sidst den brune is - hver gang du har lavet en is færdig og hældt i beholderen, skal du opbevare den på frost |
3
Færdig
|
Skær de frosne bananer i 2 cm tykke skiver |
4
Færdig
|
Kør alle ingredienser i en foodprocessor eller blender, til konsistensen er som softice |
5
Færdig
|
Måske skal du tilføre lidt mere mælk, måske skal du lige røre lidt rundt med en ske, mens køkkenmaskinen er på pause |
6
Færdig
|
Der er lidt for meget af den røde is - det må du lige spise undervejs |
7
Færdig
|
Når alle 3 is ligger lagvis i plasticbeholderen, skal regnbueisen fryse mindst 3 timer, før den er klar til at skære |
8
Færdig
|
Når isen er taget ud af fryseren, smelter den hurtigt - så sørg for at alle sidder parat, når du siger værsgo |
9
Færdig
|
Du kan evt. pynte med ekstra bær og chokolade |