Ingredienser
-
1 oksemørbrad
-
20 peberkorn
-
15 enebær
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Der er ikke meget kød i verden, som er lettere at tilberede end oksemørbrad. Det er utroligt nemt at stege oksemørbrad i ovn – og endnu nemmere at grille en oksemørbrad.
Kig engang på billedet: De gode skiver oksemørbrad er røde og saftige. Hvis det er sådan, du kan lide dit kød, skal det have 25 minutter ved indirekte varme i grillen og herefter et par minutters direkte varme over de glødende briketter, og så skal det trække i 15 minutter.
Ønsker du din oksemørbrad lidt mere gennemstegt (rosa), så giv den 30 minutter ved indirekte varme. Skal den være endnu rødere end på billedet, så nøjes med at give den 20 minutter.
Hvis du bruger stegetermometer, skal du regne med en kernetemperatur på mellem 55 og 58 grader, hvor 55 grader er rødt og 58 grader er rosa. Du må endelig ikke tildække kødet, mens det står og trækker efter grillning, for så koger det videre.
Vi marinerer kødet i en blanding af enebær, salt og peber. Det giver en ganske svagt ‘vild’ smag, som klæder det ret neutrale mørbradkød utroligt godt.
Som tilbehør til grillet oksemørbrad kan du servere pommes Anna (her i en lidt nemmere version), grillede tomater og en hurtig bearnaisesovs.
Oksemørbrad på grill er ret mildt i smagen, så en pinot noir vil være en ganske passende vin til, hvis det skal være lidt festligt.
Ingredienser
1 oksemørbrad | |
20 peberkorn | |
15 enebær | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag oksemørbraden ud af køleskabet 1 time, inden den skal grilles, og fjern den brede, hvide sene, der løber i mørbradens længde |
2
Færdig
|
Hæld krydderierne i en morter, knus dem til lysegråt pulver og gnid mørbraden ind i enebærsaltet |
3
Færdig
|
Grill oksemørbraden 25 minutter ved indirekte varme |
4
Færdig
|
Grill oksemørbraden et par minutter på hver side direkte over de glødende briketter |
5
Færdig
|
Lad oksemørbraden trække 15 minutter på et spækkebræt (med saftrille) uden at dække den til |
6
Færdig
|
Servér oksemørbraden i halvtykke skiver, mindst 1,5 cm |