Ingredienser
-
2 grønne plaintains / madbananer
-
3 spsk. olie
-
Flagesalt
-
Chiliflager
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Plantains ligner store bananer, men smager slet ikke sådan. De dyrkes og spises i stor stil i Afrika, Caribien, Mellem- og Sydamerika samt visse steder i Asien.
I modsætning til bananer skal plantains tilberedes for at kunne spises. Heldigvis er det superlet.
Når plantains – eller madbananer, som vi også kalder dem – er grønne, er sukkerindholdet lavt, og både smag og konsistens er hen ad kartofler. Derfor er det oplagt at stege den skrællede frugt skiveskåret i olie, drysse med lidt salt og chili og spise den som en hurtig snack. En slags kartoffelchips.
Grønne plantains kan dog også bruges som en mættende bestanddel af gryderetter.
Får du fat i nogle gule, modne eksemplarer af plaintains, er sukkerindholdet langt højere. I så fald kan du karamellisere skiverne i smør og hælde sirup og andre gode sager over, så frugten forvandler sig til en skøn dessert.
De grønne plaintains skrælles med en kniv eller en kartoffelskræller. Inde under den lysegrønne skræl gemmer det lysegule kød sig. I rå tilstand har kødet nogenlunde samme konsistens som rå kartoffel.
Skær frugten i skrå skiver, steg i olie 2-3 minutter på hver side, drys med salt og chili – supplér gerne med hakket koriander – og spis som en hurtig snack eller som tilbehør til en eksotisk gryderet. Konsistensen er nu som tør kartoffel, smagen er ret neutral.
Du kan med fordel servere en god dip fra Spicy Twists store sortiment til din plantain-snack. Og et glas koldt øl.
Ingredienser
2 grønne plaintains / madbananer | |
3 spsk. olie | |
Flagesalt | |
Chiliflager | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern den grønne skræl med en kniv eller en kartoffelskræller |
2
Færdig
|
Skær det lysegule kød i skrå skiver |
3
Færdig
|
Steg skiverne 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme |
4
Færdig
|
Skiverne skal blive lysebrune på hver side - det går ret hurtigt |
5
Færdig
|
Drys skiverne med flagesalt, chiliflager og hakket koriander |