Opskrift: Grønne plantains / madbananer som snacks

0 0
Opskrift: Grønne plantains / madbananer som snacks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 grønne plaintains / madbananer
3 spsk. olie
Flagesalt
Chiliflager
Koriander

Stegte grønne plantains smager som tørre kartoffelchips

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Plantains ligner store bananer, men smager slet ikke sådan. De dyrkes og spises i stor stil i Afrika, Caribien, Mellem- og Sydamerika samt visse steder i Asien.

I modsætning til bananer skal plantains tilberedes for at kunne spises. Heldigvis er det superlet.

Når plantains – eller madbananer, som vi også kalder dem – er grønne, er sukkerindholdet lavt, og både smag og konsistens er hen ad kartofler. Derfor er det oplagt at stege den skrællede frugt skiveskåret i olie, drysse med lidt salt og chili og spise den som en hurtig snack. En slags kartoffelchips.

Grønne plantains kan dog også bruges som en mættende bestanddel af gryderetter.

Får du fat i nogle gule, modne eksemplarer af plaintains, er sukkerindholdet langt højere. I så fald kan du karamellisere skiverne i smør og hælde sirup og andre gode sager over, så frugten forvandler sig til en skøn dessert.

De grønne plaintains skrælles med en kniv eller en kartoffelskræller. Inde under den lysegrønne skræl gemmer det lysegule kød sig. I rå tilstand har kødet nogenlunde samme konsistens som rå kartoffel.

Skær frugten i skrå skiver, steg i olie 2-3 minutter på hver side, drys med salt og chili – supplér gerne med hakket koriander – og spis som en hurtig snack eller som tilbehør til en eksotisk gryderet. Konsistensen er nu som tør kartoffel, smagen er ret neutral.

Du kan med fordel servere en god dip fra Spicy Twists store sortiment til din plantain-snack. Og et glas koldt øl.

Ingredienser

Antal personer:
2 grønne plaintains / madbananer
3 spsk. olie
Flagesalt
Chiliflager
Koriander
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern den grønne skræl med en kniv eller en kartoffelskræller

2
Færdig

Skær det lysegule kød i skrå skiver

3
Færdig

Steg skiverne 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme

4
Færdig

Skiverne skal blive lysebrune på hver side - det går ret hurtigt

5
Færdig

Drys skiverne med flagesalt, chiliflager og hakket koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Avocadosalat-med-grapefrugt
forrige
Opskrift: Avocadosalat med grapefrugt og sennepsvinaigrette
Fladbroed-med-rug-og-groentsager
næste
Opskrift: Danmarks sundeste fladbrød med rug og grøntsager
Avocadosalat-med-grapefrugt
forrige
Opskrift: Avocadosalat med grapefrugt og sennepsvinaigrette
Fladbroed-med-rug-og-groentsager
næste
Opskrift: Danmarks sundeste fladbrød med rug og grøntsager

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here