Ingredienser
-
1 flanksteak (à 5-600 gram)
-
Olivenolie
-
Salt
-
Chiliflager
-
Majskolber
-
Eventuelt
-
1 fed hvidløg
-
1 spsk. olivenolie
-
2 tsk. tørret basilikum
Et par ord om vores opskrift
Flanksteak – eller flankebøf – er en udskæring, der er placeret tæt på oksens hypede mørbrad. Heldigvis er flanksteak langt fra så kostbart som oksemørbrad, men naturligvis heller ikke helt så mørt.
Den forholdsvis flade, aflange flanksteak bliver dog rigeligt mør, når du har stegt og krydret den korrekt, og de lyserøde, saftige skiver bøfkød smager aldeles vidunderligt. Faktisk er der mere smag i en flanksteak end i en mørbrad.
3 nyttige tips ved tilberedning af flanksteak
- Tag flanksteaken ud af køleskabet 1 time før stegning, så fibrene i kødet ikke går i chok ved den pludselige varme
- Giv kødet forholdsvis kort stegetid (max. 10-15 minutter), men næsten lige så lang hviletid bagefter
- Skær flankesteaken i skrå skiver lige som ved udskæring af en gravad laks
Vi har valgt at krydre flanksteaken med chili, hvidløg og tørret basilikum (kræs for kendere!). Hvis du foretrækker den mere neutrale kødsmag – krydret med salt og peber – så kan du naturligvis bare følge de rå stegeanvisninger her i opskriften.
Stegetid for en flanksteak: Du får perfekt lyserødt, saftigt kød, når du giver en flanksteak (vægt: 5-600 gram) 10 minutters varme ved indirekte grill og derefter bruner stegen godt af over direkte grill. Herefter skal kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt med saftrille, før det skæres ud.
Skær gerne majskolber i tykke skiver og giv dem 15-20 minutters indirekte grill (altså samtidig med, at kødet er i grillen + den tid, kødet hviler bagefter).
Se også vores andre opskrifter med flanksteak:
Ingredienser
1 flanksteak (à 5-600 gram) | |
Olivenolie | |
Salt | |
Chiliflager | |
Majskolber | |
Eventuelt |
|
1 fed hvidløg | |
1 spsk. olivenolie | |
2 tsk. tørret basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag flanksteaken ud af køleskabet 1 time, før den skal grilles - smør den godt ind i olie, salt og chiliflager eller peber |
2
Færdig
|
Skær hver majskolbe i 5-6 tykke skiver |
3
Færdig
|
Grill kød og majs 10 minutter ved indirekte varme |
4
Færdig
|
Grill kødet 3-4 minutter ved direkte varme, så det bliver brunt og får grillstriber - lad majsstykkerne blive liggende, hvor de hele tiden har ligget |
5
Færdig
|
Lad kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt med saftrille - lad majsstykkerne forblive i grillen så længe |
6
Færdig
|
Eventuelt kan du smøre det varme kød med hvidløg knust i olivenolie og drysse med tørret basilikum |
7
Færdig
|
Skær kødet i skiver lidt på skrå - servér de varme majsstykker til |