Opskrift: Flanksteak og majs på grill
Nem og lækker mad i grillsæsonen

0 0
Opskrift: Flanksteak og majs på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 flanksteak (à 5-600 gram)
Olivenolie
Salt
Chiliflager
Majskolber
Eventuelt
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. tørret basilikum
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Eventuelt

Et par ord om vores opskrift

Del

Flanksteak – eller flankebøf – er en udskæring, der er placeret tæt på oksens hypede mørbrad. Heldigvis er flanksteak langt fra så kostbart som oksemørbrad, men naturligvis heller ikke helt så mørt.

Den forholdsvis flade, aflange flanksteak bliver dog rigeligt mør, når du har stegt og krydret den korrekt, og de lyserøde, saftige skiver bøfkød smager aldeles vidunderligt. Faktisk er der mere smag i en flanksteak end i en mørbrad.

3 nyttige tips ved tilberedning af flanksteak

  • Tag flanksteaken ud af køleskabet 1 time før stegning, så fibrene i kødet ikke går i chok ved den pludselige varme
  • Giv kødet forholdsvis kort stegetid (max. 10-15 minutter), men næsten lige så lang hviletid bagefter
  • Skær flankesteaken i skrå skiver lige som ved udskæring af en gravad laks

Vi har valgt at krydre flanksteaken med chili, hvidløg og tørret basilikum (kræs for kendere!). Hvis du foretrækker den mere neutrale kødsmag – krydret med salt og peber – så kan du naturligvis bare følge de rå stegeanvisninger her i opskriften.

Stegetid for en flanksteak: Du får perfekt lyserødt, saftigt kød, når du giver en flanksteak (vægt: 5-600 gram) 10 minutters varme ved indirekte grill og derefter bruner stegen godt af over direkte grill. Herefter skal kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt med saftrille, før det skæres ud.

Skær gerne majskolber i tykke skiver og giv dem 15-20 minutters indirekte grill (altså samtidig med, at kødet er i grillen + den tid, kødet hviler bagefter).

Se også vores andre opskrifter med flanksteak:

Ingredienser

Antal personer:
1 flanksteak (à 5-600 gram)
Olivenolie
Salt
Chiliflager
Majskolber
Eventuelt
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. tørret basilikum
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag flanksteaken ud af køleskabet 1 time, før den skal grilles - smør den godt ind i olie, salt og chiliflager eller peber

2
Færdig

Skær hver majskolbe i 5-6 tykke skiver

3
Færdig

Grill kød og majs 10 minutter ved indirekte varme

4
Færdig

Grill kødet 3-4 minutter ved direkte varme, så det bliver brunt og får grillstriber - lad majsstykkerne blive liggende, hvor de hele tiden har ligget

5
Færdig

Lad kødet hvile 10 minutter utildækket på et spækkebræt med saftrille - lad majsstykkerne forblive i grillen så længe

6
Færdig

Eventuelt kan du smøre det varme kød med hvidløg knust i olivenolie og drysse med tørret basilikum

7
Færdig

Skær kødet i skiver lidt på skrå - servér de varme majsstykker til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Spanske koteletter med paprika i ovn
forrige
Opskrift: Spanske koteletter med paprika i ovn
Sprøde kyllingelår
næste
Opskrift: 3 tricks til sprøde kyllingelår
Spanske koteletter med paprika i ovn
forrige
Opskrift: Spanske koteletter med paprika i ovn
Sprøde kyllingelår
næste
Opskrift: 3 tricks til sprøde kyllingelår

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here