Opskrift: Vagtelæg – lavet som kinesiske teæg
Genial snack til velkomstdrinken

0 0
Opskrift: Vagtelæg – lavet som kinesiske teæg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
12 vagtelæg
5 dl vand
3 spsk. soya
1 spsk. salt
2 tsk. sorte teblade
2 tsk. sichuanpeber
0.5 tsk. nelliker
0.5 tsk. kanel
0.5 tsk. fennikelfrø
0.5 tsk. stjerneanis

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I Kina, Hong Kong og på Taiwan er teæg er en udbredt delikatesse, som kan købes overalt på gader og stræder og i dagligvarebutikker. Teæg spises som et lille mellemmåltid, men kan også nydes som en elegant snack til en velkomstdrink eller et glas øl.

Vi har før lavet kinesiske teæg af hønseæg – og begejstringen var så kolossal, at vi nu gentager succesen med de små, fine vagtelæg. Den store forskel på teæg lavet af de to æggetyper er naturligvis, at såvel kogetid som marineringstid er betydeligt kortere for vagtelæg.

Teæg af vagtelæg skal marinere i mindst 1 døgn for at opnå sit karakteristiske marmorlook. De marmoragtige aftegninger fremkommer, når du forsigtigt knuser skallen på de kogte æg, men lader den blive siddende på, mens æggene ligger i den brunsorte lage.

I marinaden til teæg indgår det berømte kinesiske five spice, som du kan købe færdigblandet. Men hvorfor ikke blande de 5 krydderier selv: Sichuanpeber, stjerneanis, nelliker, kanel og fennikelfrø? Mange mener, at den forrygende krydderblanding er et forsøg på at opnå den guddommelige balance, som yin og yang repræsenterer.

Foruden de 5 krydderier skal der naturligvis sort te i marinaden samt soya og salt. Smagen er let krydret, let salt og absolut vanedannende. Det er virkelig en snack, der tager kegler.

Ingredienser

Antal personer:
12 vagtelæg
5 dl vand
3 spsk. soya
1 spsk. salt
2 tsk. sorte teblade
2 tsk. sichuanpeber
0.5 tsk. nelliker
0.5 tsk. kanel
0.5 tsk. fennikelfrø
0.5 tsk. stjerneanis
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt vagtelæggene over i det kolde vand og kog dem 2 minutter, fra vandet er kommet i kog

2
Færdig

Fisk æggene op af vandet og læg på et viskestykke, så de ikke rutsjer rundt

3
Færdig

Slå forsigtigt med en teske overalt på æggene, så skallen krakelerer, men bliver siddende på

4
Færdig

Knus krydderier og teblade i en morter og hæld ned i det varme vand sammen med soya – giv marinaden et opkog

5
Færdig

Anbring æggene i et sylteglas, hæld den varme marinade over og lad marinere i mindst 1 døgn

6
Færdig

Ryst glasset et par gange undervejs, så krydderierne hvirvles op fra bunden

7
Færdig

Pil æggene og servér for dine måbende gæster

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sprøde kyllingelår
forrige
Opskrift: 3 tricks til sprøde kyllingelår
vandmelon drink med gin
næste
Opskrift: Fræk vandmelon drink med gin
Sprøde kyllingelår
forrige
Opskrift: 3 tricks til sprøde kyllingelår
vandmelon drink med gin
næste
Opskrift: Fræk vandmelon drink med gin

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here