Opskrift: Kinesiske teæg – en himmelsk snack
med sort te og de berømte 5 krydderier

0 0
Opskrift: Kinesiske teæg – en himmelsk snack

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 æg
1 liter vand
0.5 dl soya
2 spsk. salt
1 spsk. sorte teblade
1 spsk. sichuanpeber
1 stjerneanis
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. fennikelfrø

Teæg ligner små kunstværker og smager guddommeligt

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I Kina, Hong Kong og på Taiwan er teæg en udbredt delikatesse, som kan købes overalt på gader og stræder og i dagligvarebutikker. Teæg spises som et lille mellemmåltid, men kan også nydes som en snack til en drink eller et glas øl.

Teæg skal marinere i 2 døgn for at opnå sit karakteristiske marmorlook. Du kan forkorte marineringstiden med 1 døgn ved at pille de hårdkogte æg, inden de lægges i marinaden, men så bliver æggene jævnt brune, ikke marmorerede.

Marinaden til teæg består af det berømte kinesiske five spice, som du kan købe færdigblandet. Men hvorfor ikke blande de 5 krydderier selv: Sichuanpeber, stjerneanis, nelliker, kanel og fennikelfrø? Mange mener, at denne krydderblanding er et forsøg på at opnå den guddommelige balance, som yin og yang repræsenterer.

Foruden de 5 krydderier skal der naturligvis sort te i marinaden samt soya og salt. Smagen er let krydret, let salt og absolut vanedannende. Her på Spicy Twist er vi så begejstrede for de smukt marmorerede kinesiske teæg, at vi planlægger en gentagelse inden længe.

Ingredienser

Antal personer:
8 æg
1 liter vand
0.5 dl soya
2 spsk. salt
1 spsk. sorte teblade
1 spsk. sichuanpeber
1 stjerneanis
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. fennikelfrø
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt æggene over i koldt vand og småkog dem 8 minutter, fra vandet er kommet i kog

2
Færdig

Fisk æggene op af vandet og læg på et viskestykke, så de ikke rutsjer rundt

3
Færdig

Knus krydderier og teblade i en morter og hæld ned i det varme vand sammen med soya

4
Færdig

Slå forsigtigt med en teske overalt på æggene, så skallen krakelerer, men bliver siddende på

5
Færdig

Læg æggene tilbage i kryddervandet og småkog ved laveste blus i 20 minutter

6
Færdig

Anbring æg og marinade i et sylteglas og lad marinere køligt i 2 døgn

7
Færdig

Ryst glasset et par gange undervejs, så krydderierne hvirvles op fra bunden

8
Færdig

Pil æggene og servér for dine måbende gæster

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Julens nemmeste pebernødder
forrige
Opskrift: Julens nemmeste pebernødder
Opskrift: Vietnamesisk mojito
næste
Opskrift: Vietnamesisk mojito
Opskrift: Julens nemmeste pebernødder
forrige
Opskrift: Julens nemmeste pebernødder
Opskrift: Vietnamesisk mojito
næste
Opskrift: Vietnamesisk mojito

Tilføj Din Kommentar