Opskrift: Spaghetti carbonara med salsiccia

0 0
Opskrift: Spaghetti carbonara med salsiccia

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g spaghetti
300 g salsiccia-fars
150 g parmesan
2 æg
2 fed hvidløg
1 tsk. friskkværnet sort peber
2 dl pastavand

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den klassiske spaghetti carbonara får her et lille, raffineret løft ved at udskifte bacon med letkrydret fars fra den italienske pølse salsiccia. Du kan selvfølgelig også bruge opskriften, hvis du ‘kun’ har almindelig bacon (eller guanciale eller pancetta).

Læs mere om spaghetti carbonara med salsiccia efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
500 g spaghetti
300 g salsiccia-fars
150 g parmesan
2 æg
2 fed hvidløg
1 tsk. friskkværnet sort peber
2 dl pastavand
4 fra 11 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog spaghettien al dente (ikke mere) i rigeligt letsaltet vand.

2
Færdig

Steg salsiccia-farsen på en hed varme, til den smuldrer og bliver let sprød – hæld overskydende fedt fra.

3
Færdig

Riv parmesanen fint, pisk æggene, rør de to ting sammen.

4
Færdig

Tilsæt revet hvidløg og masser af sort peber til den småsydende salsiccia på panden – lad stege med 1 minut.

5
Færdig

Tilsæt spaghetti og en sjat pastavand og rør sammen med alt det gode på panden.

6
Færdig

Sluk for varmen, tilsæt lidt mere pastavand samt ægge/ostemassen, rør hurtigt igennem.

7
Færdig

Spaghettien skal være fugtig og blank – æggene må endelig ikke blive til røræg.

8
Færdig

Servér med et drys parmesan og et par solide vrid fra peberkværnen.

Mere om spaghetti carbonara med salsiccia

Vores gode venner fra Italien har ofte den pragtfulde rå pølse salsiccia med hjem og laver de dejligste pastaretter af den gode fars. En spaghetti bolognese bliver tre gange så lækker med salsiccia i stedet for ordinært hakkekød.

Stor var vores glæde, da Meny en dag havde tilbud på en ægte, italiensk salsiccia-fars. Vi vidste med det samme, at den skulle forvandles til en lidt mere raffineret spaghetti carbonara; kulminearbejdernes hofret.

En klassisk spaghetti carbonara laves ganske vist på guanciale (salttørrede italienske svinekæber) eller pancetta – eller til nød almindeligt bacon skåret i tern – men den fennikelkrydrede salsiccia smager mindst lige så godt, hvis ikke bedre.

Ligesom fx pancetta og bacon indeholder salsiccia-fars temmelig meget fedt, som lige skal smeltes væk, mens kødet bliver gennemstegt og sprødt. Sørg for at hælde fedtet fra panden, før du fortsætter med retten.

Imens kødet steger, koger du spaghettien al dente, dvs. efter den laveste tidsangivelse på pastapakken. Der skal stadig være bid i spaghettierne, for de skal stege lidt videre på panden sammen med kød, hvidløg, masser af sort peber – og en god sjat pastavand!

Pastavandet tilfører stivelse, salt og fugt til din carbonara. Og vandet er samtidig medvirkende til, at de sammenpiskede æg og fint revet parmesan (eller pecorino!) ikke forvandler sig til klumpet røræg. Sluk for varmen under panden, når du til sidst rører æg og ost i retten – carbonara’en skal ende med at være blank og fugtig, ikke klumpedumpet.

Slut af med et drys parmesan og friskkværnet peber. Uha, det er godt!

PS. Lidt sprødt grønt smager godt til en spaghetti carbonara – prøv denne saftige, frække fennikelsalat.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
forrige
Opskrift: Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
næste
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
forrige
Opskrift: Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål
næste
Lørdagsmiddag: Peber-bavette (flapsteak), persille-bearnaise og ovnbagt blomkål

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here