Ingredienser
-
3 spsk. olivenolie
-
1 stort rødløg, i tynde både
-
2 fed hvidløg, i tynde skiver
-
8 æg
-
1 tsk. salt
-
3 spsk. piskefløde
-
2 spsk. kartoffelmel
-
1 pk. røget laks
-
4 kviste frisk esdragon
-
0.5 tsk. rosenpeber, knust
Et par ord om vores opskrift
I gamle dage, da mormor var ung, hældte man mel i æggekagen. Mel er billigt og fylder i maven, og det var vigtigt dengang, for man var betydeligt fattigere, end vi er i dag.
Men mel gør også noget andet godt for æggekagen (som nogen kalder omelet): Bunden bliver sprødere, og det er jo ikke at foragte.
Denne opskrift twister den gammeldags æggekage, der traditionelt bare skal serveres med bacon og purløg. Her har vi tilføjet løg og hvidløg samt en helt anden topping.
Du kan servere æggekage både som frokost og middagsret. Vi foreslår, at du giver ristet rugbrød til.
Ingredienser
3 spsk. olivenolie | |
1 stort rødløg, i tynde både | |
2 fed hvidløg, i tynde skiver | |
8 æg | |
1 tsk. salt | |
3 spsk. piskefløde | |
2 spsk. kartoffelmel | |
1 pk. røget laks | |
4 kviste frisk esdragon | |
0.5 tsk. rosenpeber, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg løg og hvidløg i olien, til det begynder at blive gennemsigtigt |
2
Færdig
|
Pisk æg med salt, fløde og mel – hæld blandingen over løgene |
3
Færdig
|
Læg låg på panden og steg ved svag varme, til æggene ikke er fugtige længere |
4
Færdig
|
Pynt med røget laks, esdragon og rosenpeber |
5
Færdig
|
Servér med ristet rugbrød |