Ingredienser
-
3 kugler god vaniljeis
-
2 cl Amaretto
-
0.5 dl varm, stærk kaffe
-
Valnødder
-
Mørk chokolade
Et par ord om vores opskrift
Isdesserten affogato smager intet mindre end fantastisk – og den tager sølle 5 minutter at lave! Er der noget at betænke sig på?
Affogato er italiensk og betyder ‘druknet’. Du drukner nemlig et par kugler kold vaniljeis i et shot varm kaffe (espresso). That’s it.
Så hvis du og dine gæster holder af is og kaffe, er affogato den skønneste og nemmeste dessert, du kan servere. Det er som at sidde på at malerisk torv i Siena og nyde en lille forfriskning på en lun sommeraften.
Som sagt er grundopskriften på en affogato kold vaniljeis overhældt med varm kaffe.
Men det naturligvis populært at bygge lidt videre på dette simple tema. Nogle knuser amaretti-kiks over. Andre hælder en form for alkohol over. Atter andre gør begge dele.
Vi foreslår at hælde et shot af den hyggelige mandellikør Amaretto over isen, herefter den varme kaffe og endelig slutte af med et drys hakkede valnødder og chokolade.
Med sådan en portion affogato bliver livet ikke meget bedre.
Ingredienser
3 kugler god vaniljeis | |
2 cl Amaretto | |
0.5 dl varm, stærk kaffe | |
Valnødder | |
Mørk chokolade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg kugler af vaniljeis i bunden af et glas |
2
Færdig
|
Hæld først Amaretto, herefter varm kaffe over |
3
Færdig
|
Drys med grofthakkede valnødder og chokolade |
4
Færdig
|
Servér straks |