Opskrift: Affogato – skøn italiensk isdessert
med kold vaniljeis og varm kaffe

0 0
Opskrift: Affogato – skøn italiensk isdessert

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 kugler god vaniljeis
2 cl Amaretto
0.5 dl varm, stærk kaffe
Valnødder
Mørk chokolade

Denne vidunderlige isdessert tager 5 minutter at lave

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Isdesserten affogato smager intet mindre end fantastisk – og den tager sølle 5 minutter at lave! Er der noget at betænke sig på?

Affogato er italiensk og betyder ‘druknet’. Du drukner nemlig et par kugler kold vaniljeis i et shot varm kaffe (espresso). That’s it.

Så hvis du og dine gæster holder af is og kaffe, er affogato den skønneste og nemmeste dessert, du kan servere. Det er som at sidde på at malerisk torv i Siena og nyde en lille forfriskning på en lun sommeraften.

Som sagt er grundopskriften på en affogato kold vaniljeis overhældt med varm kaffe.

Men det naturligvis populært at bygge lidt videre på dette simple tema. Nogle knuser amaretti-kiks over. Andre hælder en form for alkohol over. Atter andre gør begge dele.

Vi foreslår at hælde et shot af den hyggelige mandellikør Amaretto over isen, herefter den varme kaffe og endelig slutte af med et drys hakkede valnødder og chokolade.

Med sådan en portion affogato bliver livet ikke meget bedre.

Ingredienser

Antal personer:
3 kugler god vaniljeis
2 cl Amaretto
0.5 dl varm, stærk kaffe
Valnødder
Mørk chokolade
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Læg kugler af vaniljeis i bunden af et glas

2
Færdig

Hæld først Amaretto, herefter varm kaffe over

3
Færdig

Drys med grofthakkede valnødder og chokolade

4
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
forrige
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
Opskrift: Cassoulet med kylling og bacon
næste
Opskrift: Cassoulet med kylling og bacon
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
forrige
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
Opskrift: Cassoulet med kylling og bacon
næste
Opskrift: Cassoulet med kylling og bacon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here