Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
med nem soyamarinade

0 0
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

800 g oksetyksteg
Soyamarinade
0.5 dl olivenolie
3 spsk. soya
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
1 tsk. salt, peber

Sådan forvandler du en roastbeef til lækre grillbøffer

Ingredienser

  • Soyamarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

En roastbeef kan laves af flere forskellige udskæringer af oksen: Tyksteg, inderlår, lårtunge, klump… Derfor er der naturligvis store variationer i mørheden. Klump er for eksempel ikke særlig mørt og egner sig ikke til bøffer.

Tyksteg er derimod mørt nok til skære bøffer ud af. Så har du fået fat i en oksetyksteg – eller er din roastbeef skåret ud af tykstegen – så er der basis for skønne grillbøffer.

Se også vores opskrift på helstegt roastbeef på grill.

Tykstegen er et magert stykke kød og vinder i smag ved lige at ligge i en marinade, før kødet skal på grillen (eller panden).

Fremgangsmåden er let nok: Skær tykstegen ud i bøffer på ca. 1,5 cm tykkelse, læg dem i en hurtig soyamarinade 1 times tid (eller mere) og grill dem herefter ca. 3 minutter på hver side på direkte grill.

Som tilbehør til grillbøffer af oksetyksteg kan du servere små kartofler på grill, asparges med bacon på grill og en kold bearnaisesovs, som lykkes hver gang. Eller hvad med en kold kartoffelsalat med asparges og en italiensk tomatsalat (caprese). Små hjemmebagte kuvertbrød og koldt kryddersmør smager også godt.

Som vin til marinerede grillbøffer kan anbefales en zinfandel, en temperanillo eller en kraftig Rhone-vin.

Ingredienser

800 g oksetyksteg
Soyamarinade
0.5 dl olivenolie
3 spsk. soya
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
1 tsk. salt, peber
3 fra 28 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær oksetykstegen ud i bøffer på ca. 1,5 cm tykkelse

2
Færdig

Rør marinaden sammen, hæld i en frysepose og hæld bøfferne bagefter

3
Færdig

Lad bøfferne marinere 1 time ved stuetemperatur eller meget længere i køleskab

4
Færdig

Grill bøfferne ca. 3 minutter på hver side direkte over de glødende briketter

5
Færdig

Lad bøfferne hvile 5-10 minutter utildækket, før du serverer dem

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Tandoori på den nemme måde
forrige
Opskrift: Tandoori på den nemme måde
Opskrift: Affogato - skøn italiensk isdessert
næste
Opskrift: Affogato – skøn italiensk isdessert
Tandoori på den nemme måde
forrige
Opskrift: Tandoori på den nemme måde
Opskrift: Affogato - skøn italiensk isdessert
næste
Opskrift: Affogato – skøn italiensk isdessert

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here