Ingredienser
-
800 g oksetyksteg
-
Soyamarinade
-
0.5 dl olivenolie
-
3 spsk. soya
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. honning
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
En roastbeef kan laves af flere forskellige udskæringer af oksen: Tyksteg, inderlår, lårtunge, klump… Derfor er der naturligvis store variationer i mørheden. Klump er for eksempel ikke særlig mørt og egner sig ikke til bøffer.
Tyksteg er derimod mørt nok til skære bøffer ud af. Så har du fået fat i en oksetyksteg – eller er din roastbeef skåret ud af tykstegen – så er der basis for skønne grillbøffer.
Se også vores opskrift på helstegt roastbeef på grill.
Tykstegen er et magert stykke kød og vinder i smag ved lige at ligge i en marinade, før kødet skal på grillen (eller panden).
Fremgangsmåden er let nok: Skær tykstegen ud i bøffer på ca. 1,5 cm tykkelse, læg dem i en hurtig soyamarinade 1 times tid (eller mere) og grill dem herefter ca. 3 minutter på hver side på direkte grill.
Som tilbehør til grillbøffer af oksetyksteg kan du servere små kartofler på grill, asparges med bacon på grill og en kold bearnaisesovs, som lykkes hver gang. Eller hvad med en kold kartoffelsalat med asparges og en italiensk tomatsalat (caprese). Små hjemmebagte kuvertbrød og koldt kryddersmør smager også godt.
Som vin til marinerede grillbøffer kan anbefales en zinfandel, en temperanillo eller en kraftig Rhone-vin.
Ingredienser
800 g oksetyksteg | |
Soyamarinade |
|
0.5 dl olivenolie | |
3 spsk. soya | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. honning | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær oksetykstegen ud i bøffer på ca. 1,5 cm tykkelse |
2
Færdig
|
Rør marinaden sammen, hæld i en frysepose og hæld bøfferne bagefter |
3
Færdig
|
Lad bøfferne marinere 1 time ved stuetemperatur eller meget længere i køleskab |
4
Færdig
|
Grill bøfferne ca. 3 minutter på hver side direkte over de glødende briketter |
5
Færdig
|
Lad bøfferne hvile 5-10 minutter utildækket, før du serverer dem |