Opskrift: Superlet amerikansk bananbrød
med kanel, kardemomme og valnødder

0 0
Opskrift: Superlet amerikansk bananbrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
200 g hvedemel
150 g brun farin
100 g smør
2 æg
2 spsk. yoghurt
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
0.5 tsk. salt
100 g valnøddekerner

Blødt, svampet og utroligt lækkert - bedre end kage

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Tro det eller ej: I USA har man en National Banana Bread Day (23. februar). På de kanter er bananbrød voldsomt populært, og allerede når man har smagt sin første skive af den bløde, svampede kage (oh yes, bananbrød minder mere om kage end brød), forstår man amerikanernes begejstring.

Der skal godt med modne bananer i et bananbrød. Nogle mener faktisk, at bananbrød blev opfundet under Depressionen i 1930’erne, hvor opfindsomme husmødre måtte hitte på alskens spareretter for at undgå at smide madvarer ud. Også overmodne bananer.

En mindre morsom, men nok så realistisk forklaring er, at store producenter af bagepulver og natron på ca. samme tidspunkt i historien udviklede opskrifter, der indeholdt deres vidunderprodukt.

Anywæh. For at dele sol og vind lige indeholder denne opskrift 4 modne bananer og 2 tsk. natron – og en håndfuld valnødder for smagens skyld. Du kan også bruge hasselnødder, mandler, chocolate chips, rosiner, blåbær eller andre favoritsmage. Eller helt undlade disse ingredienser.

Spis bananbrød, som det er. Eller med et lag tandsmør og/eller honning og/eller lemoncurd. Som sagt vil bananbrød være populært i alle situationer, hvor dine gæster normalt forventer et stykke kage.

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
200 g hvedemel
150 g brun farin
100 g smør
2 æg
2 spsk. yoghurt
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
0.5 tsk. salt
100 g valnøddekerner
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Mos bananerne

2
Færdig

Pisk alle ingredienser (minus valnødder) sammen til en tyktflydende dej

3
Færdig

Hak valnødderne groft og rør i dejen

4
Færdig

Læg et stykke bagepapir i en brødform og hæld dejen i

5
Færdig

Bag bananbrødet 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Lad brødet køle af på en rist, før du serverer det

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fennikelsalat med feta
forrige
Opskrift: Fennikelsalat med feta
Opskrift: Chiagrød med chokolade og banan
næste
Opskrift: Chiagrød med chokolade og banan
Opskrift: Fennikelsalat med feta
forrige
Opskrift: Fennikelsalat med feta
Opskrift: Chiagrød med chokolade og banan
næste
Opskrift: Chiagrød med chokolade og banan

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here