Ingredienser
-
4 modne bananer
-
200 g hvedemel
-
150 g brun farin
-
100 g smør
-
2 æg
-
2 spsk. yoghurt
-
2 tsk. natron
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. kardemomme
-
0.5 tsk. salt
-
100 g valnøddekerner
Et par ord om vores opskrift
Tro det eller ej: I USA har man en National Banana Bread Day (23. februar). På de kanter er bananbrød voldsomt populært, og allerede når man har smagt sin første skive af den bløde, svampede kage (oh yes, bananbrød minder mere om kage end brød), forstår man amerikanernes begejstring.
Der skal godt med modne bananer i et bananbrød. Nogle mener faktisk, at bananbrød blev opfundet under Depressionen i 1930’erne, hvor opfindsomme husmødre måtte hitte på alskens spareretter for at undgå at smide madvarer ud. Også overmodne bananer.
En mindre morsom, men nok så realistisk forklaring er, at store producenter af bagepulver og natron på ca. samme tidspunkt i historien udviklede opskrifter, der indeholdt deres vidunderprodukt.
Anywæh. For at dele sol og vind lige indeholder denne opskrift 4 modne bananer og 2 tsk. natron – og en håndfuld valnødder for smagens skyld. Du kan også bruge hasselnødder, mandler, chocolate chips, rosiner, blåbær eller andre favoritsmage. Eller helt undlade disse ingredienser.
Spis bananbrød, som det er. Eller med et lag tandsmør og/eller honning og/eller lemoncurd. Som sagt vil bananbrød være populært i alle situationer, hvor dine gæster normalt forventer et stykke kage.
Ingredienser
4 modne bananer | |
200 g hvedemel | |
150 g brun farin | |
100 g smør | |
2 æg | |
2 spsk. yoghurt | |
2 tsk. natron | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. kardemomme | |
0.5 tsk. salt | |
100 g valnøddekerner |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos bananerne |
2
Færdig
|
Pisk alle ingredienser (minus valnødder) sammen til en tyktflydende dej |
3
Færdig
|
Hak valnødderne groft og rør i dejen |
4
Færdig
|
Læg et stykke bagepapir i en brødform og hæld dejen i |
5
Færdig
|
Bag bananbrødet 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Lad brødet køle af på en rist, før du serverer det |